Jom Follow...

Friday, July 13, 2012

kenangan episod 5

Bismillah..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan oleh Allah den hidup pada hari jumaat ini, penghulu segala hari, SubhanaAllah, hari yang sangat2 diberkati Allah hari jumaat ni, kluang ni dah lama tak hujan lebat, tapi Alhamdulillah, tup2 time bersihkan kubur abah tok pagi2 tadi, terus hujan lebat selebatnya..haha.. SubhanaAllah.. hebatnya Allah tu.. hee

so yeah, kita masuk ke skrip bagi episod ke 5 ni, so sampailah malam ahad, malam terakhir bagi kawan den yang bernama Syamsul, hehe.. syams, jangan nangis baca post aku kali ini, hehe..so malam tu, abg nash pun datang jumpa ktrg kat cemara, abg nash nak belanja ktrg makan la time tu, sebab apa, sebab malam tu pun malam last ktrg lepak2 dgn abg nash.. oh lupa nak kenalkan abg nash.. hehe. abg nash ni senior wan. satu sekolah menengah wan dulu, masa wan form 1, abg nash ni form 5, SubhanaAllah, inilah namanya ukhuwah kan, walaupun agak jauh jarak umur dorg ni, tapi friendship wan and abg nash ini sangat2 la erat, even abg nash kata, "tak taulah nanti hidup abg nash macam mana tanpa wan bila dia dah fly" huhu,, kalau den tengok dorg tu, den senyum jek, haha,..

so abg nash masak spageti untuk ktrg malam tu, jangan jeles.. haha.. lepas isyak, sambil2 menunggu aiman, sol and fizi balik ke cemara, nasib baik spageti tu tak sejuk sangat la.. haha. last2 lepas isyak, aiman jek yang sampai, apa lagi, tanpa berlengah, den, apai, aman, syams, aiman ngan abg nash, yang masing2 macam monster makan, haha.. makanlah sampai licin, kononnya nak hapuskan bukti, biar sol tak taulah yang ktrg makan spageti malam tu, terus, tiba2.. Assalamualaikum.. hahaha.. sol balik ngam2 ktrg tenga cedok last round spageti tu.. haha.. kantoi sekantoi-kantoinya.. hahaha.. tapi tak pe, sol cool jek, ktrg pun habiskanlah spageti and makanan2 lain tu,.. Alhamdulillah,, syukran jiddan buat abg nash,, sangat2 mantap spageti tu..

so, ktrg yang ada malam tu pun, lepak2 la kat bilik, kimi and shahzan pun dah balik malam tu.. memang berhimpit2 la dalam bilik tu,. haha. nak buat macam mana, bilik transit, so esoknya, yeah, saat sedih datang, saat perpisahan dengan dua orang sahabat den, abg nash and syamsul.. huu.

isnin tu, ktrg akan ke btn, manipal btn kat meru klang, pmc btn kat sungai pelek, sepang, so, pagi tu, ktrg pun bersalam-salaman dengan abg nash, and abg nash pun balik la ke kl, insya Allah, ada rezeki kita jumpa lagi k abg nash,, lupa lagi nak cakap, semua gambar2 shazwan nak ke china, wet world, gambar ktrg kat tasek, semua tu hasil plan and kamera abg nash ni, so, thanks a lot abg nash..

tengah hari tu, fizi pun balik, and tengah hari tu, ktrg pun bersalam-salaman dengan syamsul buat kali terakhir buat masa ni la.. insya Allah jumpa lagi mamat tu kat IMU nanti,,, hehe.. agak sedih time tu, syams akhirnya mengalirkan air mata nya, jatuh ke bumi cemara tu.. huu.. insya Allah, ada jugak sahabat den kat sarawak tu, insya Allah, ada kesempatan, den pergi sarawak ea syams.. doa kan.. mana lah tau, 5 tahun lagi ke, tunggu ada duit sendiri la dulu ea.. hehe.. insya Allah, semoga persahabatan kita semua direstui Allah dan berkekalan sampai ke jannatul firdaus.. Amin..

ok, next episod.. nantikan.. perkongsian daripada sahabat den, Aman,, surah As-saf, 10-11.. sekian.. Wassalam..

3 comments:

  1. tak nangis lah mad... happy sbb jumpa sahabat yang baik macam kau... sbb ko sudi dengar cerita aku semua.. bacalah blog aku eyy.. mmg post2 semuanya emo2.. haha... tapi bukan kau yang aku maksudkan... igt tak ko msg aku malam time kat subway tu, aku cakap orang lain kan... haha... harap orangnya tahu sendiri... erm, dah kat KL la ni? hari ni kan pegi wow.. kirim salam kat semua eyhh... sayang korang semua... :D

    ReplyDelete
  2. salam.. haha.. tulah, aku igtkan time tu ko maksudkan aku.. huhu.. sedih dah aku time tu.. haha.. insya Allah syams.. hee..aku x pergi lagi hari ni, yang lain2 dah smpai dah kot. aku gerak ahad pagi.. ada kenduri sok.. hehe.. insya Allah nanti aku smpaikan k, sayang ko jugak. he. :)

    ReplyDelete
  3. ouh, patutlah ko sempat nak post sume... hahaha... all the best lahh. jangan lupa beli souvenir dari indon... :P heee....

    ReplyDelete