Jom Follow...

Saturday, February 25, 2012

Yeah..

Bismillah..

Alhamdulillah, time2 nk trial ni, ada pulak masa nk adjust blog,haha pukul 3.43 pagi time upgrade blog ni, harapnya nmpak cantik la sket jadinya.. insya Allah akan den update blog ni next time, banyak bnda nk story, tp trial kena diutamakan dulu, doakan den n rakan2 seperjuangan yang lain, insya Allah 15 points..

Amin.. !!!

Sunday, February 12, 2012

THE GIFT



Assalamualaikum n salam sejahtera kepada semua.. Alhamdulillah, syukur sgt2 kpd Allah, masih diberikan satu lagi nafas baru buat den n yg lain2 yg masih hidup untuk terus berjuang menegakkan agama Allah, insya Allah.. mood den hari ini time tgh menulis ni, happy sgt2, terharu sgt2, ade sedih n puas hati, semua berkaitan dgn THE GIFT.. The Greatness in Fatihah.. SubhanaAllah..

Alhamdulillah, semalam, bertarikh 11.2.2012, Alis crew termasuk la den salah sorg biro promosinya, telah pun berjaya menjayakan program the GIFT ni, walaupun semua org penat, lagi2 uztaz Redha, satu hari berckap x henti2, pastu abes prgram, terus balik kedah on the spot, smpai den pun x smpat nk jumpa n peluk uztaz, time tu serius sedih gler2 kot, den tgh buat khat kat luar n untuk uztaz punye sekali, bile nk bagi jek, tup2 ummi kata uztaz dah balik.. seriusly mcm nk nangis time tu.. huhu, plus, x smpat pulak nk amek gmbar kenangan the gift dgn kawan2 ALIS.. huhu.. seriusly sedih.. hu..

Tapi xpe, mgkin ade hikmahnya, Allah Maha Penentu Segalanya kan, so, mcm bese, den kalau down or sedih, insya Allah akan cepat baik bila tengok kawan2 den semuanya happy, den puas hati sgt2 semalam, walaupun budak lelaki senior x ramai yg ada, but, still, cecah 200 org yg dtg, kiranya promosi buat keja la jugak kan.. haha.. den ttbe jd biro promo, but, ok jek, den sgt happy buat poster, tmpal2, print bookmark, booklet, thanks a lot to Aisar selaku designer, Fuzah n Afiqah, bosh den, haha,, seriusly, korg 3 mmg buat den jd semgat buat keje ni, n semestinya kepada semua crew2 ALIS yg lain, korg mmg AWESOME..

Bila teringt kisah lama, kiranya nk ucapkan thanks sgt2 kat Haziq Hassanuddin, sebab ape, ahaa,, sebab Haziq lah yg bertungkus lumus ajak den join ALIS time sem 2 dulu, masa tu dekat pusat Islam, prgram first den masa tu, AJTH, haha, time tu lah first time den dpt kwn2 KTJ, n seriusly, ALIS mmg group yg lain dr yg lain, n den berterima kasih sgt2 kat Allah sebab dah takdirkan den bertemu dgn ahli2 group nie..

Yes, walaupun penat n sakit2 badan, haha.. tapi semua tu hilang bila prgram semalam tu habis dgn jayanya, n mungkin ini prgram yg last buat den dgn group ALIS n prgram semalam tu pulak mmg best sgt2, ya Allah, mmg hati ini gmbira sgt2, plus ada la yg sedih skit2, haha,, buat salah kat org sikit2, xsmpat jumpa uztaz tu.. huhu.. tp insya Allah, den rasa satu hari nnti den akan jumpa lagi dgn uztaz Redha, insya Allah,,

To all members of ALIS crew, den berterima kasih sgt2 sebab terima budak nakal mcm den ni jd ahli dalam group ni, seriusly x sngka, sebab korg semua mmg baik2 n den ni pulak mmg gila2 sket, haha.. n den nk minta maaf kat semua ahli Alis, rakan2 KTJ, pelajar Intec, kawan2 den, kalau2 den ade gurau terlebih2, den minta maaf byk2, asif jiddan, den mmg suka gurau2 sebab ape, den suka tgok korg semua happy n den pun akan happy jugak, insya Allah,

Akhir kalam, semoga ukhuwah yg terjalin ini tidak berakhir smpai sini sahaja, insya Allah, kalau ade skype, boleh add, muhd_noname92@yahoo.com, haha,, ttbe promo la pulak, mentang2 biro promosi, hehe,, semoga pertemuan n perpisahan kita sntiasa dalam perlindungan Yang Maha Esa, insya Allah, wassalam, LOVE ALIS CREW..

Sunday, February 5, 2012

2 Anugerah Allah

Bismillah.. :)

Assalamualaikum warahmatullah.. Alhamdulillah, den ttbe rasa nak post something hari ni sebabnya dah agak lama la juga x update kan.. hehe.. n insya Allah post den kali ini berkaitan dengan frienndship dan sekaligus den nk cerita sket pasal anugerah yang den dpt, Alhamdulillah.. :)

ok, ape anugerah tu ek??
haha.. YES.. FRIENDSHIP.. UKHUWAH.. HATI..

bila den cter pasal anugerah ini, sebenarnya den sedang menggambarkan 2 org insan yang den Allah kurniakan kepada den. ahaa.. sorg laki2, n sorg perempuan.. selain mak n abah den la kan.. hehe.. ok, den cter dulu pasal yg laki2 ni.. SubhanaALlah, den selalu ckap yang dia ni pelik.. haha.. sebab apa pelik, Allah anugerahkan seorg sahabat yang sgt100x sayangkan den labih dari jiwa n raga die sndiri.. yes, mmg agak payah nk jumpa sahabat yang mcm tu kan skrg, tp Alhamdulillah, mengimbau kmbali saat den jumpa dia dulu, time tu kat stadium nasional, inpro penutup, dia minta topup dari den through member sahabat sekelas dia.. yes, itulah first time den tau nama dia, n masa tu den nmpak die, ckup smart, so, dlam hati den, budak ni nerd n pandai ni.. hehehe..

haha.. tup2, kat cndana dulu, dia duduk kat atas jek bilik den, so, kiranya sem 1 n 2 tu, xdelah rapat sgt dgn dia n dia pun biasa2 jek dgn den.. Alhamdulillah, mgkin mmg dah ketentuanNya, den semakin rapat dgn dia since die pun dah selalu beli topup den kan.. haha..masuk la sem 3, MDS la yg telah merapatkan ktrg dua n semakin lama timbullah perasaan kasih sayang dalam hati dia, seriously speaking, den mmg suka berkawan n kalau boleh mmg den nk kawan dgn semua org, thats why lah den rasa, mgkin salah satu sebab untuk den jual topup untuk kenal ramai kawan2 baru n xlupa untuk bntu mak n abah den kat rumah tu.. Alhamdulillah, since form 4 smpai la skrg, insya Allah, den dah boleh bg mak n abah den sket2 bntuan, den dah xnk dah amek duit dorg lagi, walaupun den tahu dorg x kisah, but, still, den rasa mgkin serba sikit boleh mmbantu keluarga den..

haha.. ttbe masuk family pulak yek.. ahaa.. pasal mamat nie.. Alhamdulillah, semakin hari, semakin mengenali hati budi dia, sorg yg sgt peramah, sgt sygkan family, sgt sayangkan sahabat2 dia n terutama sekali den la kan.. haha.. kalau org yang dia dah syg, insya Allah, mmg dia xkan lepaskan org tu.. hehe.. yes, hati den selalu ckap, kalaulah hati den mcm dia, sgt baik, hati den ni beselah, kotor lagi, keras mcm batu, n dia lah manusia pertama yang telah mengubah perinsip hidup den daripada seorg yang hanya memendam n suka menyendiri kepada seorg yang lebih open n senang untuk bercerita masalah kepada org lain, terutama kat dia lah..

Sgt cantik Allah berikan anugerah ni kat den, den akan lama bersama dgn dia insya Allah, so, ktrg selalu tidur sama2, kat satu katil sama2, tp x satu selimut ea.. hehe.. den jek yg berselimut, mamat tu mmg style UK, xreti2 nk sejuk, asyik panas jek, ahha.. so, ktg selalu muhasabah diri masing2 n insya Allah try untuk menampung kekosongan yang ada dalam ukhuwah ni, sebab apa, den baru belajar semalam, kat usrah den


kenapa kita nk berukhuwah?

Salah satu jawapan yang buat den terasa kat hati: ana berukhuwah bukan sebab hanya untuk menikmati nikmat ukhuwah yang ana dapat daripada sahabata ana, tetapi ana tahu dia n ana sndiri seorg manusia biasa, so ana lah yang akan membantu sahabat ana untuk menampung segala kekurangan yang ada pada dirinya.. comei kan.. haha

Sgt manis ukhuwah yang terjalin, serius den rasa happy dikelilingi sahabat2 yang sgt memahami den, Cuma yela, den byk belajar dari kesilapan2 yang den yg dulu, den mmg nmpak x serius n pemendam, tp dalam hati den ni, den sygkan semua sahabat2 den lagi2 anugerah Allah yang sorg ni, semoga selepas ni, ukhuwah den dgn dia makin mantap, n yes, den akan try untuk berubah untuk menjadi yang lebih baik untuk dirinya sebab apa, sebab

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud; "Tidak sempurna iman seseorang itu, sehingga dia mengasihi saudaranya, sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri." (Hadis riwayat Muslim).

Yes, i do love all my friends.. :)

Insya Allah, buat sahabat terbaik den ni, den doakan dia sntiasa sihat, hepy, xdown2 lagi, x pikir bukan2 lagi dah pasal den, hehe.. n semoga ukhuwah ni terus terikat shingga ke Jannatul Firdaus.. amin.!! :)

pasal kawan den yg pompuan tu, insya Allah, nntilah den post.. :)