Jom Follow...

Thursday, March 29, 2012

moody

Bismillah, Alhamdulillah den masih lagi bernyawa bersama2 rakan2 yang lain yang tengah struggle untuk a level ni, insya Allah lagi 41 hari la ooiii.. haahaa..

pasal mood, entah kenapa, tiba2 kadang2 mood jadi hilang nak study, mungkin asyik fikir nak siapkan unit 6, sukan i skep, baju mmc, baju untuk TAP, and A-LEVEL haha.. mungkin banyak kerja, tapi insya ALlah, masih lagi dikurniakan kekuatan oleh Allah..

insya Allah, lepas ini den akan plan baik2 punya untuk a-level ini, dengan rakan2 yang lain, insya Allah dalam masa sebulan lagi ni, kena guna gear 5 dah ni, insya ALlah, semoga den n rakan2 yang lain skor 15, 3 A*, Amin..

pesanan buat diri:
1. subuh tu kena jaga baik2.
2. insya ALlah akan hantar rakan2 ktj ahad ini, semoga dipermudahkan..
3. istiqamah dalam ibadah.
4. Quran tak tinggal.
5. dhuha tak tinggal.
6. langsaikan hutang pak mat.
7. study smart.
8. no moody2 lagi k.
9. sentiasa doa yang terbaik.
10.ingat mak abah n family selalu
11.kurangkan main badminton, kalau sakit belakang, kan susah nanti.haha

insya Allah, semoga sentiasa dalam rahmat Allah, ya Allah, aku mohon ampun keran selalu sangat melakukan salah terhadapmu, lagi2 pasal subuh ya ALlah, kuatkan aku melawan nafsu ku ini ya ALlah, semoga aku tidak lagi berharap kepada rakan2 yang lain bahkan aku yang terlebih dahulu bangun untuk bertemu Mu ya Allah..

semoga istiqamah.. salam mujahadah. ingatlah, segalanya bermula daripada sekeping hati.. semoga diputihkan dan disucikan hati ini.. amin..

Thursday, March 22, 2012

Syukur sangat2

Bismillah, Assalamualaikum, Alhamdulillah, agak lama dah tak update blog ni, biasalah kalau dah balik intec, memang den akan lambat sikit nak upload satu2 story, so, just recall balik je mana2 yang terlintas, yang masih lagi x cerita lagi kan..

yeah, just summary jek kot, insya Allah..:

1. pasal cuti hari tu, yeah, den berkesempatan dengan mak den, n mak cik den dari selangor tu, si mak Muna.. itu pun kalau korg masih ingat lagi awek den yang ke 30 tu, hehe, kalau dekat kluang ini, ada satu pasar borong baju, haa.. nama dia, Pasar Rabu, Air hitam, kalau dekat Pasar rabu ini, sangat lah besar pasar borong dia, luas betol kawasan dia, so, kalau korg2 nak cari baju siap ke, baju2 or kain ela ke, tudung dengan macam2 fesyen, semua la ada, serius murah2, macam promo la pula dah.. haha.. tp nak habaq mai, insya Allah kalau awek2 yang pergi, memamg puas hati la katakan, sedia jelah duit banyak2 yek.. insya Allah nanti den upload gambar kat Pasar Rabu ini..

2. Alhamdulillah, den and rakan2 yang lain selamat tiba balik di intec, untuk teruskan berjuang berjihad menuntut ilmu kerana Nya insya Allah.. semoga dipermudahkan untuk kami semua sekali, student2 a-level pula untuk ambil exam bulan 5 and 6 nanti.. insya Allah, since result trial masih macam yang lepas2, so, ktrg akan buat something lah lepas ini, insya Allah, 15 points, Amin..

3. Alhamdulillah lagi sekali, result SPM keluar hari ini, den terkejut sebenarnya, firstnya, SASER dah x dpt mengekalkan takhtanya kali ini, jatuh agak jauh, TKC dah berjaya potong kali ini.. congrates to TKC, STF, SAS and sekolah2 lain juga, secondnya,sepupu den punya result pun den terkejut, Alhamdulillah, dia dapat 7a,2b, kalau ikutkan, den memang boleh agak dia boleh dapat stret, tapi mungkin tiada rezeki kali ini, insya Allah, gambatte yosh.. and congrate juga kepada adik kepada sahabat2 den, wan, fiqah, ayie, semoga redha and mendapat barakah daripada Allah.. insya Allah, segalanya pasti ada hikmah..

4. Alhamdulillah yang ketiga kalinya, buat sahabat yang memberi sokongan padu kepada den, thanks a lot to all of you, sahabat terbaik, terutama kat roomate den, anugerah2 buat den daripada Allah.. insya Allah.. den akan usaha lebih2 lagi, untuk bangun subuh especially, istiqamah dengan ibadah, walaupun sikit, yang penting buat berterusan.. insya Allah.. study, buang sikap malas tu, and nak quote status syamsul kat sini:"syukur dikurniakan sahabat2 yang baik" thanks to Syamsul, Wan, Aisar and Aiman yang telah berjaya menaikkan semangat den untuk buat unit 6 malam ini, haha.. semangat terus bila Shamsul dah terangkan sikit.. thanks a lot to all of you k..

arigatou juga kepada sahabat den yang bagi ayat Quran penenang jiwa n hati kepada den:

surah al-Isra:80
surah al-maidah:100
surah al-radh:28

sangat cantik ayat2 Allah.. insya Allah akan den tadabbur ayat2 Allah ini sebaik mugkin..

Alhamdulillah.. sikit jek nk post malam2 ini, buat wan yang dah delete first attempt tu, tak sempat semua budak alm tengok muka kau pukul 3 pagi kau dah delete ea, hehe.. insya Allah, kosong2 bro, insya Allah den masih lagi dalam proses membina diri, semoga ukhuwah ini sentiasa dalam rahmat dan keberkatan Allah.. Amin..

akhir kata...semoga ibu cepat sembuh and dapatkan rehat anda secukupnya.. hehe..
JOM tidoooo...!!!..

15 points mad, common, insya Allah, Kau BOLEH.. Jangan malas2 lagi, tolonglah, lagi 46 hari je kot, pun nak main2 lagi ke.. huhu.. bukannya tak pandai. malas jek lebih.. COMMON.. gammbatte.

Thursday, March 15, 2012

A reminder for myself

Bismillah.. Alhamdulillah kerana aku masih lagi diberi nafas oleh Allah untuk berada di muka bumiNya..

yes, kali ini den xpakai den pula sebab kali ini nada dia macam tegas sikit kan, hehe.. takut x.. yes, a reminder for myself, rasanya serba sikit pasal diri aku yang semakin lama semakin melampau terutama kepadaMu ya Allah.. huu

Ya Allah, pertama2 nya aku mohon ampun sangat2 kepadaMu ya Allah, selama 20 tahun kesempatan hidup aku di dunia ini, sudah pasti and memang sure punya lah, bergunung dosa yang telah aku lakukan. ya Allah, kadang2 aku pelik, takut,and sangat bersyukur, Allah sangat2 pemurah, still bagi aku macam2 and memudahkan kerja aku, padahal, apa balasan yang aku bagi balik memang x setaraf dengan yang Allah bagi kat aku.. Allahu Akbar..

bagi sesiapa yang kenal aku. aku memang fames dgn sikap cepat tidur and sangat susah nak bangun balik, ya Allah, lagi2 waktu subuh, sampai satu tahap tu, time tu aku kat saser, ada testing kebakaran dekat blok, speaker tu punya la besar, dah lah besar, betol2 kat sebelah katil aku speaker tu, aku sorang jek yang x bangun, and bila cek2, kalau kes betol2, memang selamat la aku hangus, haha.. but still, kenangan kat saser, tapi nak dijadikan cerita, ya Allah, inilah salah satu ujian Allah buat aku kan, yup, aku akan terus berjuang untuk bangun awal.. gambatte..

seriusly speaking, kadang2 aku jeles dgn org yang tidur sikit, senang bangun pagi, mungkin aku masih belum mendapat nikmat macam tu, insya Allah, Allah tahu yang terbaik buat diri aku ni, cumanya, kadang2, melampau nya aku ini, kadang sampai berturut2 aku x solat subuh, apa nak jadi dgn aku ini, aku xnk sampai satu tahap, kesalahan yang selalu sangat aku buat sampai hati aku dah x terasa apa2, "relex ah, dah biasa dah tinggal subuh ini, insya ALlah ada hikmah la tu".. ya Allah, tu maknanya hati aku mmg dah hitam la tu, nauzubillah..

insya Allah, aku berdoa sgt2 kepada Allah agar Dia selalu memberi petunjuk kepadaku, semoga Allah ampunkan kesalahan2 aku selama ini, terutama pasal subuh ya Allah, pasal solat kan, benda asas kot, semuanya bermula dengan diri aku juga, insya Allah, yang penting usaha, hasilnya biar Dia yang tentukan..

ya Allah, semoga Engkau halalkan segala yang telah Kau berikan kepadaku selama hidup aku ini dan selamanya ya ALlah, sesungguhnya aku sangat2 fakir untuk membalas semua yang telah Kau berikan, aku tidak mampu ya Allah, semoga Engkau meredhai hambamu ini serta ummat nabi Muhammad ini ya Allah, semoga Kau sentiasa berada disisi hambaMu ini..

Amin..!!

Wednesday, March 14, 2012

Makan2

Assalamualaikum, yes, kali ini den nak post pasal den n family makan2 kat warung pak atan. yeah, walaupun tempatnya biasa2 jek, tapi serius sedap n harga dia pun reasonable, standard lah, warung kat kluang an.. hee..

Pukul 8 malam td, den n family pun ke warung pak atan, inilah aktiviti den hari ini, tiba2 mak tok ajak makan2 kat luar, alang2 mak dik ada kan, so, mak tok pun nak lah belanja makan.. so, bila sampai, macam biasa, den kalau kat warung pak atan ni, mesti layan nasi goreng ujang punya lah, nasi goreng yang xde kat tempat lain, rasanya kat kluang jek yang den pernah dengar nasi goreng ini, kat rafi, awal, shah alam, mmg xdelah kan.. so, simple jek aktiviti malam ni, makan2 jek, since perut den pun makin lama makin ke depan dah ini, if you know what i mean.. hehe,, jom geng badminton, naik senin t, terus badminton.. hehe. insya Allah,, ada lagi macam biasa, gambar sikit2, plus gambar si muna yang dah besar n agak tembam gak di situ beserta gambar family den.. hee..





cik muna



family den, time raya hari tu, saja nk tunjuk.. :)

Tuesday, March 13, 2012

Koleq

Bismillah.. Assalamualaikum, Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan oleh Allah untuk den story2 sikit pasai den n geng2 bas sekolah ke negeri perak time awai cuti aritu, wan, cik pria kita dah story dah serba sedikit kat blog baru dia tu, kredit to fuzahkifli juga, dgr cerita, dia juga yang meng-edit blog cik pria kita tu, hehe,

ok, sambung cerita, lepas jek den,wan n apek balik dr sunway ptg khamis minggu lepas, kalau korg ada baca post sebelum ni, insya Allah boleh recall, so, ktrg pun bersiap2 lah nk ke rumah wan dulu, letak kereta dia kat rumah, n ktrg ambil taxi ke hentian duta ke perak, sebelum ke rumah wan, ktrg sempat hantar apek kat IMU, cantik apartment apek tu, ada gambar kat bawah ni :





Yup, semoga apek terus success di imu dgn budak2 fast trek yang lain, continue, so, den, wan, apai, aisar n pojo pun meneruskan musafir ke hentian duta, apai terus ke lumut, ktrg berempat terus ke pengkalan hulu, rumah pojo, pun ada gambar sikit2 kenangan di rumah pojo.. :








Alhamdulillah, ktrg sempat sampai ke hantian duta on time walaupun agak kelam kabut, tiket apai pukul 10, ktrg keluar rumah wan 940pm, terbaik lah kan, jalan xnk laju pula nak naik taxi, hampir2 accident lagi tu, haha, Alhamdulillah, apai selamat naik bas ke lumut n ktrg ke pengkalan hulu. tepat jam 4 pagi, ktrg pun selamat sampai ke dentinasi, ayah pojo pun ambil ktrg, dekat jek rupanya rumah pojo dgn bus stop tu, serius sejuk, dalam bas n kat sekitar rumah pojo tu pun, mmg sejuk habis, plus den mmg jenis xtahan sejuk.. haha, buat malu jek..

so, again, ktrg pun ngorok kejap bila dah sampai rumah pojo, subuh, sarapan mee, and bermulalah perjalanan panjang ktrg sekali lagi ke kuala kangsar, Alhamdulillah, ktrg selamat sampai ke MCKK ( malay college kuala kangsar ), dalam masa 3 jam perjalanan dari rumah pojo td, ktrg pun sempat melawat seluruh kawasan MCKK tu, yup, koleq tu sebenarnya gelaran untuk MCKK lah sebenarnya, ikut cerita si Aisar, org dulu2 panggil MCKK tu kolej, tp longhat perak kan, lama2 jadi koleq, n panggilan tu maintain sampai hari ini, tp skrg dah fames dgn gelaran All Boys dorg la kan, pun ada gambar lagi sikit2..











yosh, lepas dah round2 the school, ktrg pun solat jumaat di masjid Ubudiah Kuala Kangsar, then ke rumah kawan Aisar kejap, n terus ke Ipoh, saja nak melawat Ipoh, yup, bandar yang agak padat, mmg lah kan, ibu negeri Perak, hehe, so, den dgn wan pun beli tiket bas balik ke Kl, Aisar n pojo balik semula ke rumah pojo, Aisar lepas tu terus ke Penang, abg dia tunang kat sana..

so, bermula lah pula perjalanan den n wan ke selatan balik, ktrg sampai KL dalam pukul 1030 malam, tgok movie kejap kat wangsa walk, asalnya tgok berdua, last2 den sorg jek yang tgok sorg2.. hehe.. so, habis movie john cater tu, ktrg pun berjalan balik ke wangsa walk, rumah wan, tidur n pagi2 dah siap ke BTS, ktrg pun ke kluang Johor.. yup, pasal dekat kluang tu, siapa yang nk tahu sikit, si pria dah post pasal ktrg kat kluang, shazwansazali,blogspot.com, insya Allah nnti den post pula k, tgok gambar2 dulu..







Monday, March 12, 2012

Awek ke 20



Assalamualaikum..

Alhamdulillah pagi2 ini ada masa sikit nk update blog, yela, mentang2 dah cantik la sikit, semangat la sikit nak post benda2 baru, walaupun agak merepek. Hehe.. Alhamdulillah, insya Allah pagi ini den, dengan aman n with my lovely family akan ke Gunung Berlumut, Ulu Dengar Felda Kahang Timur Kluang Johor, amboi panjang nya nama, nama pendek nya, air terjun gunung lumut, hehe.. yeah, alang2 si mamat KL tu dah sampai sini kan, den x payah nak susah susun jadual untuk wan ni ha, semuanya di uruskan oleh mem2 besar kat rumah den ini, mak den n mak tok den.. hehe..

Semalam den dah bawa Wan balik kampung den kat Simpang Renggam, area2 kluang je, x jauh pun kampung den ni, satu2 kampung den kat sini lah, ttbe mak den ckap, “mak ude dah dpt baby dah, baby firl”.. waa.. Alhamdulillah, den agak terkejut sebab mak ude den ini baru jek dpt baby tahun lepas, ttbe dah dpt baby lagi dah.. haha.. murah rezeki la namanya.. den pun dgn semangat ajak la wan sekali follow pergi BK (balik kampung).. sebelum sampai kampung, ktrg singgah kenduri kahwin, makan nasi ayam, tapi ayam diganti dgn ikan keli masak sambal, ahah.mcm mana tu, hehe, yang penting, serius sedap sampai den pun semakin buncit dah skrg..

Yeah, den pun smpailah ke kampung, mmg ada baby kat dalam rumah tok mon n tok jai tu, mmg la kan, xkan kat rumah den pulak.. haha,, den pun salam2 dgn mak cik pakcik den, den pun usha la baby tu n terus ambil gambar dia, tgh terlentang mcm tu, mmg free la den snap, hehe.. nama dia still masih dalam pemikiran mak cik n pakcik den, sebab dia baru berusia 5 hari pada hari ini.. and yes, inilah awek den yang ke 20, which means, cucu tok mon n tok jai yang ke 20 lah, haha,, jgn lah fikir lain, hee...

Yeah, adik2 den yang lain pun kerumun lah kat awek den ini, biasa lah, mmg kne kenyam lah budak tu, haha.. xlama pun den, wan dgn family kat kampung, sebab wan hari ini nk pergi mandi gunung pula kan, insya Allah, jgn jelez.. nak try, jom turun kluang, so, ptg tu, den pun balik la rumah kluang balik, on9 jap, n malamnya aman ajak lepak2.. so, wan n den pun tunggu lah aman lepas isyak since lesen den dah mati an, sebab x buat yg full lagi, bukan sebab kena gantung ok, sori sikit.. hehe.. aman pun smpai lah rumah den bersama adik kesayangannya aiman, bukan aiman acai ea. Hehe..

Malam smlam tu, ttbe kawan den, si Syud mesej, kalau sempat, lepas isyak, dtglah rumah, nak bg barang sikit, yup, den pun teringat yang mak cik Ida, mak si Syud ini baru je balik dari umrah, Alhamdulillah, dpt juga akhirnya mak cik menjejakkan kaki kat tanah mekah n madinah, so, ktrg bertiga pun ke rumah mak cik Ida di rumahnya, mmg la kan, haha,, setelah itu, amboi skemanya ayat, haha,, setelah sampai, den xlama, borak2 sikit dgn mak cik Ida n Syud, den pun dpt lah bungkusan hadiah daripada mak cik ida, Alhamdulillah, terima kasih mak cik, ada kurma, tasbih, air zam-zam n minyak wangi dalam bungkusan merah tu, terima kasih mak cik..

Sambung cerita, lepas 2, ktrg xde plan apa2 since bandar kluang mmg ‘mati’ awal, ktrg pun decide nk pergi rumah aman, wan pun xpenah smpai lagi kan, so, ktrg stop kat bus sten kluang jap, beli tiket wan, pukul 2.30 ptg ini wan dah balik,, huhu,, n ktrg trus move on ke felda kahang barat, kediaman aman.. smpai2 rumah aman, ktrg x masuk pun, xnk lah susahkan family aman, sebab dah malam sgt, ktrg lepak la minum2 kat warung, mmg terbaik, ada bola lagi tu, MU lawan West brom, MU menang, and then, bdminton pula, final regu china vs korea, mmg terbaik la game tu, laju gler2, dorg main, and finally korea menang.

Selepas membalun nasi goreng cina n teh tarik, aman pun hantar ktrg balik, thanks aman, sori susahkan ko kluar masuk amek ktrg, syg ko.. hee.. balik2, tgok chong wei vs lin dan pula, x best sgt game tu, sebab chong wei injured, n chong wei pun last2 give up n lin dan menang free All England kali ini..yeah, semua dah bersiap dah, jom mandi air terjun.. insya Allah, to be continue...



rumah aman

Sunday, March 11, 2012

candid time

Bismillah.. buat masa ni. den sempat nak upload gambar2 jek dulu, insya Allah ada kesempatan nanti den story panjang2 sikit pasal perjalanan kopiah kuning ini ke Perak, MCKK, masjid Ubudiah Ipoh, kredit to Shazwan Sazali, Aisar Ahmad, Hafiz Azmi( Apai ) and Fazwul Azri ( pojo ).. sori kalau gambar ada yang pelik2..


















Fattabiouni - Kelebihan hari Jumaat

kopiah kuning Selepas Trial

Bismillah, Alhamdulillah, den dgn wan pun baru selamat smpai rumah den kat kluang, seriusly penat gak. Baru jalan sikit kot, tp penat mcm (haram- nada aiman).. hehe.. summary cerita kopiah kuning kali ini, ermm,, berkisar dekat koleq, ahaa.. gapo koleq tu, den pun baru tau koleq tu ape,, jap lagi kita story2.. hehe,, sebelum tu, cerita lah serba sedikit ulasan pasal trial den n abg2 bujang ni, pasal wan dtg rumah den buat first time nya, and den lupa la plak ttbe, kalau teringat t den tulis la yek..

Bila baca blog org lain kan, semua mmg mantap2 kot. Blog wan, merah biru ea,, hehe.. blog aisar, pasal hati yang berbebel katanya,, blog rumah yana org kuala, aha.. siyes best, btw, ktrg baru balik kuala.. hehe, blog yana 2 nada mcm yana sndiri yang sdg ckap, blog humaira sarawakian, pasal adik beradik and shopping, about doa, insya Allah, AMIN!!.. say epy birthday to mak cik.. blog fuzah kifli, org yg meng-edit blog kopiah kuning ni, thanks a lot to you fuzah, nnti den belanja makan k, ahaa,, kat mana td, haa,, pasal blog2 dorg ni, semua ada cara penyampaian tersendiri. Insya Allah, semua penulisan den ini bersempena pengembaraan kopiah kuning ni dalam menghadapi sisa2 hidup kopiah kuning ni lah. Walaupun x se-best blog2 kawan2 seperjuangan den yg lain, tp at least den ada blog jugak la kan, betul x aiman..??? hehe.. xpasal2 aiman pula yg kena.. haha.. bukan apa, just nk imbau memori2 den sepanjang hidup den ni, kdg2 den boleh lupa apa pengalaman2 manis dan pahit yang den dah lalui, so mungkin dgn tulis blog ni, den boleh menangis bila baca balik apa yang den dah tulis. ok fine, dah melalut, jom citer..

Fisrt of All, trial dah pun abes, x tergambar perasaan bersyukur kepada Allah, semua student ALM akhirnya berjaya menghabiskan trial yg x mcm trial sgt la kan, past year 2012 byk an.. hehe.. korg kena berterima kasih kat syamsul, dia lah org nya yang telah mencari past year 2012 tu, summary pasal trial ni, den still rase masih byk preparation yg den kena buat untuk a-level yang sebenar bulan 5 nanti, kalau nk mengharapkan past year jek, smpai bila nk maju der.. smpai bila nk tau kemampuan sebenar kita study, so, seriusly speaking, den pun byk harapkan past year kat trial ni, so insya Allah, lepas ni, harapnya sifat malas den tu ttbe hilang.. haha.. (ttbe hati den berbicara : ckap lebat la wey, dekat blog boleh la tulis mcm2, buat tgok.. haha..) teruk betul hati den ni.. x memberi sokongan langsung.. hehe.. insya Allah, xnk ckap byk sgt pasal trial, apa2 pun skrg, just doa n tawakal kat Allah, semoga dpt keputusan yang baik dan apa2 keputusan yang den dpt pun, mcm biasa, think positive and insya Allah, pasti ada hikmahnya buat den... always smile k..

Kebetulan teringat sikit lagi pasal trial ini, lagu untuk menaikkan mood trial, SEPHIA, haha, sampai terbawak2 masuk dalam hall exam pun masih lagi nyanyi lagu ni, semua salah si Sammy endon tu lah, siapa lah yang suruh nyanyi agak sedap la kan, dah wan dgn Aisar menyanyi smpai den pun dah terhabituate dah.. haha, apapun, buat wan, aisar, aiman, fizi, apai, aman, sol, thanks alot buat korg, seriusly mmg kne saiko sebab korg dah prepare byk, haha, tp at least trigger den untuk study akhirnya, insya Allah den doa semua dpt result gempak untuk trial n a level nnti, apek dah dpt 15 dah, 3 A* lagi tu, mmg boosssterr buat ktrg la kan, apek dah dpt, kita insya Allah, boleh jugak, COMMON ABG BUJANG.. stive 15, 3A*, insya Allah.. AMIN!!..

YESS!!!.. tamatnya trial hari khamis tu, semua mmg kempunan main bdminton. Yela kan, dah 2 minggu cuti sebab trial, mmg semua dah buncit balik kecuali kopiah kuning jek maintain 6 pax,( hati berbicara: xpayah nk 6 pax sgt la kan,1 pax besar ada la yang terboroi 2.. haha ) smpai hati punya hati ckp den mcm tu.. haha. Pukul 1030 jek, budak2 imu n mmc dah bersorak la kan, kesian pula tgok budak2 PMC, ada 2 lagi paper smpai jumaat tu.. huhu,, nk buat mcm mana, terpaksa la kan, fizik mmg agak payah, tgok aiman, aman, sol, agk down bila dorg balik bilik, mmg payah la tu.. eh, citer badminton.. hehe.. ktrg pun melepaskan hutang badminton hari khamis tu sehabis-habisnya, smpai la lutut den pun dah longgar, main sekajap jek, dari pukul 12 sampai zohor, tu pun xpuas sgt lagi tu, tp ada semua ada kerja nk buat kan ptg tu, so, semua stop lepas zohor, team2 badminton abg bujang, alang2, ni list name untuk beli bola pasni k: jgn asyik abg fizi jek, kesian dia, kan tacing lagi mamat tu.. hehe. :)

Kopiah kuning, Wan, Aiman, Aisar, Fizi, Hakim bapak, Apai, Aizul, Aman, Shamsul, Zulfikar, Fitri takri, Fitri yusof, Yaso

Memang kebetulan la pula, saudara Apek saser, ambil result fast trek IMU pada hari yg sama ktrg habis trial, hari khamis tu, and, bila apek masuk jek court badminton time ktrg tgh berjihad berlawan bdminton tu, datang2 jek trus YESS!!!.. PUAS HATI AKU!!.. wan pulak sambung, 3A* bai.. haha.. seriusly bulu roma den meremang tengok Apek.. serius den bangga ada kawan mcm Apek, dah la fast trek, 3 A* lagi bai. Mmg terbaik.. den pun cpt2 tgok slip result dia.. semua markah hampir full mark kot, 16 paper tu.. Alhamdulillah, Apek, Skem, Arif Shy, Ajik, Hakim, Faiz, congrats to your All.. doakan ktrg pula ye dpt sama mcm korg..

Petang lepas badminton tu, wan buat lesen full kat JPJ, dengan bangga nya tunjuk kat den lesen baru dia tu,, haha.. still aku yg dpt dulu full ok.. hehe.. apek pun ikut sekali, dia mmg dah ckap sebelum ni, dia akan belanja wan n ttbe kena belanja den sekali kalau dpt 15 a- level, and ktrg pun apa lagi, wan lah punya kerja... terus bawa ktrg pergi Sunway stret.. ahaha.. mmg saja nk pokaikan apek time tu.. hehe.. tp ktrg just makan murah jek, kat Chicken Harts kalau x salah nama kedai tu, sgt2 berbaloi kot, bayar 21 ringgt, makan lah apa yang ada sampai mati la org kata.. ahaha..mmg puas, Alhamdulillah, still, ada baki lagi duit mamat apek tu, terus ktrg mengecek dia makan Hagen Das.. haha.. so, buat first time nya den makan hagen das, dekat sunway tu, thanks a lot buat wan n apek, sebab wan mmg dari dulu dah janji nk bawa den rasa Hagen.. untuk pengetahuan korg, Hagen das tu sejenis ais krim ok, rasa lah, sweet2 lembut gitu rasanya.. ok lah gak, 24 ringgit untuk 3 scoop besar, dah tu, terus masing2 mcm bawa baby dalam perut..dah penuh dekat chicken harts td, plus ais krim pula, haha,, semua keluar2 angin sana sini, still, den jek yang maintain macho time jalan balik tu.. perut steady jek.. ( hati berbicara: kau mmg x habis2 nk upkan diri kau kan, padahal, aish,, aku bocorkan rahsia pasal angin ko baru tau.. ) haha.. still, hati den dah pandai nk ugut den dah skrg.. haha.. apa pun, arigatou Wan n Apek..

Yeah.. dah agak banyak juga yang den tulis rupanya.. ok, den stop jap, insya Allah,, nanti den upload gambar sikit, lepas tu den citer pasal koleq, pengkalan hulu, ipoh, kuala kangsar, kluang.. ok,, tunggguuu.... to be continuue....