Jom Follow...

Thursday, March 22, 2012

Syukur sangat2

Bismillah, Assalamualaikum, Alhamdulillah, agak lama dah tak update blog ni, biasalah kalau dah balik intec, memang den akan lambat sikit nak upload satu2 story, so, just recall balik je mana2 yang terlintas, yang masih lagi x cerita lagi kan..

yeah, just summary jek kot, insya Allah..:

1. pasal cuti hari tu, yeah, den berkesempatan dengan mak den, n mak cik den dari selangor tu, si mak Muna.. itu pun kalau korg masih ingat lagi awek den yang ke 30 tu, hehe, kalau dekat kluang ini, ada satu pasar borong baju, haa.. nama dia, Pasar Rabu, Air hitam, kalau dekat Pasar rabu ini, sangat lah besar pasar borong dia, luas betol kawasan dia, so, kalau korg2 nak cari baju siap ke, baju2 or kain ela ke, tudung dengan macam2 fesyen, semua la ada, serius murah2, macam promo la pula dah.. haha.. tp nak habaq mai, insya Allah kalau awek2 yang pergi, memamg puas hati la katakan, sedia jelah duit banyak2 yek.. insya Allah nanti den upload gambar kat Pasar Rabu ini..

2. Alhamdulillah, den and rakan2 yang lain selamat tiba balik di intec, untuk teruskan berjuang berjihad menuntut ilmu kerana Nya insya Allah.. semoga dipermudahkan untuk kami semua sekali, student2 a-level pula untuk ambil exam bulan 5 and 6 nanti.. insya Allah, since result trial masih macam yang lepas2, so, ktrg akan buat something lah lepas ini, insya Allah, 15 points, Amin..

3. Alhamdulillah lagi sekali, result SPM keluar hari ini, den terkejut sebenarnya, firstnya, SASER dah x dpt mengekalkan takhtanya kali ini, jatuh agak jauh, TKC dah berjaya potong kali ini.. congrates to TKC, STF, SAS and sekolah2 lain juga, secondnya,sepupu den punya result pun den terkejut, Alhamdulillah, dia dapat 7a,2b, kalau ikutkan, den memang boleh agak dia boleh dapat stret, tapi mungkin tiada rezeki kali ini, insya Allah, gambatte yosh.. and congrate juga kepada adik kepada sahabat2 den, wan, fiqah, ayie, semoga redha and mendapat barakah daripada Allah.. insya Allah, segalanya pasti ada hikmah..

4. Alhamdulillah yang ketiga kalinya, buat sahabat yang memberi sokongan padu kepada den, thanks a lot to all of you, sahabat terbaik, terutama kat roomate den, anugerah2 buat den daripada Allah.. insya Allah.. den akan usaha lebih2 lagi, untuk bangun subuh especially, istiqamah dengan ibadah, walaupun sikit, yang penting buat berterusan.. insya Allah.. study, buang sikap malas tu, and nak quote status syamsul kat sini:"syukur dikurniakan sahabat2 yang baik" thanks to Syamsul, Wan, Aisar and Aiman yang telah berjaya menaikkan semangat den untuk buat unit 6 malam ini, haha.. semangat terus bila Shamsul dah terangkan sikit.. thanks a lot to all of you k..

arigatou juga kepada sahabat den yang bagi ayat Quran penenang jiwa n hati kepada den:

surah al-Isra:80
surah al-maidah:100
surah al-radh:28

sangat cantik ayat2 Allah.. insya Allah akan den tadabbur ayat2 Allah ini sebaik mugkin..

Alhamdulillah.. sikit jek nk post malam2 ini, buat wan yang dah delete first attempt tu, tak sempat semua budak alm tengok muka kau pukul 3 pagi kau dah delete ea, hehe.. insya Allah, kosong2 bro, insya Allah den masih lagi dalam proses membina diri, semoga ukhuwah ini sentiasa dalam rahmat dan keberkatan Allah.. Amin..

akhir kata...semoga ibu cepat sembuh and dapatkan rehat anda secukupnya.. hehe..
JOM tidoooo...!!!..

15 points mad, common, insya Allah, Kau BOLEH.. Jangan malas2 lagi, tolonglah, lagi 46 hari je kot, pun nak main2 lagi ke.. huhu.. bukannya tak pandai. malas jek lebih.. COMMON.. gammbatte.

2 comments:

  1. eh cik Jue.. ehem2 nape tue..?? batuk ke.. hehe.. semoga cepat sembuh yek.. haha

    ReplyDelete