Jom Follow...

Sunday, March 11, 2012

kopiah kuning Selepas Trial

Bismillah, Alhamdulillah, den dgn wan pun baru selamat smpai rumah den kat kluang, seriusly penat gak. Baru jalan sikit kot, tp penat mcm (haram- nada aiman).. hehe.. summary cerita kopiah kuning kali ini, ermm,, berkisar dekat koleq, ahaa.. gapo koleq tu, den pun baru tau koleq tu ape,, jap lagi kita story2.. hehe,, sebelum tu, cerita lah serba sedikit ulasan pasal trial den n abg2 bujang ni, pasal wan dtg rumah den buat first time nya, and den lupa la plak ttbe, kalau teringat t den tulis la yek..

Bila baca blog org lain kan, semua mmg mantap2 kot. Blog wan, merah biru ea,, hehe.. blog aisar, pasal hati yang berbebel katanya,, blog rumah yana org kuala, aha.. siyes best, btw, ktrg baru balik kuala.. hehe, blog yana 2 nada mcm yana sndiri yang sdg ckap, blog humaira sarawakian, pasal adik beradik and shopping, about doa, insya Allah, AMIN!!.. say epy birthday to mak cik.. blog fuzah kifli, org yg meng-edit blog kopiah kuning ni, thanks a lot to you fuzah, nnti den belanja makan k, ahaa,, kat mana td, haa,, pasal blog2 dorg ni, semua ada cara penyampaian tersendiri. Insya Allah, semua penulisan den ini bersempena pengembaraan kopiah kuning ni dalam menghadapi sisa2 hidup kopiah kuning ni lah. Walaupun x se-best blog2 kawan2 seperjuangan den yg lain, tp at least den ada blog jugak la kan, betul x aiman..??? hehe.. xpasal2 aiman pula yg kena.. haha.. bukan apa, just nk imbau memori2 den sepanjang hidup den ni, kdg2 den boleh lupa apa pengalaman2 manis dan pahit yang den dah lalui, so mungkin dgn tulis blog ni, den boleh menangis bila baca balik apa yang den dah tulis. ok fine, dah melalut, jom citer..

Fisrt of All, trial dah pun abes, x tergambar perasaan bersyukur kepada Allah, semua student ALM akhirnya berjaya menghabiskan trial yg x mcm trial sgt la kan, past year 2012 byk an.. hehe.. korg kena berterima kasih kat syamsul, dia lah org nya yang telah mencari past year 2012 tu, summary pasal trial ni, den still rase masih byk preparation yg den kena buat untuk a-level yang sebenar bulan 5 nanti, kalau nk mengharapkan past year jek, smpai bila nk maju der.. smpai bila nk tau kemampuan sebenar kita study, so, seriusly speaking, den pun byk harapkan past year kat trial ni, so insya Allah, lepas ni, harapnya sifat malas den tu ttbe hilang.. haha.. (ttbe hati den berbicara : ckap lebat la wey, dekat blog boleh la tulis mcm2, buat tgok.. haha..) teruk betul hati den ni.. x memberi sokongan langsung.. hehe.. insya Allah, xnk ckap byk sgt pasal trial, apa2 pun skrg, just doa n tawakal kat Allah, semoga dpt keputusan yang baik dan apa2 keputusan yang den dpt pun, mcm biasa, think positive and insya Allah, pasti ada hikmahnya buat den... always smile k..

Kebetulan teringat sikit lagi pasal trial ini, lagu untuk menaikkan mood trial, SEPHIA, haha, sampai terbawak2 masuk dalam hall exam pun masih lagi nyanyi lagu ni, semua salah si Sammy endon tu lah, siapa lah yang suruh nyanyi agak sedap la kan, dah wan dgn Aisar menyanyi smpai den pun dah terhabituate dah.. haha, apapun, buat wan, aisar, aiman, fizi, apai, aman, sol, thanks alot buat korg, seriusly mmg kne saiko sebab korg dah prepare byk, haha, tp at least trigger den untuk study akhirnya, insya Allah den doa semua dpt result gempak untuk trial n a level nnti, apek dah dpt 15 dah, 3 A* lagi tu, mmg boosssterr buat ktrg la kan, apek dah dpt, kita insya Allah, boleh jugak, COMMON ABG BUJANG.. stive 15, 3A*, insya Allah.. AMIN!!..

YESS!!!.. tamatnya trial hari khamis tu, semua mmg kempunan main bdminton. Yela kan, dah 2 minggu cuti sebab trial, mmg semua dah buncit balik kecuali kopiah kuning jek maintain 6 pax,( hati berbicara: xpayah nk 6 pax sgt la kan,1 pax besar ada la yang terboroi 2.. haha ) smpai hati punya hati ckp den mcm tu.. haha. Pukul 1030 jek, budak2 imu n mmc dah bersorak la kan, kesian pula tgok budak2 PMC, ada 2 lagi paper smpai jumaat tu.. huhu,, nk buat mcm mana, terpaksa la kan, fizik mmg agak payah, tgok aiman, aman, sol, agk down bila dorg balik bilik, mmg payah la tu.. eh, citer badminton.. hehe.. ktrg pun melepaskan hutang badminton hari khamis tu sehabis-habisnya, smpai la lutut den pun dah longgar, main sekajap jek, dari pukul 12 sampai zohor, tu pun xpuas sgt lagi tu, tp ada semua ada kerja nk buat kan ptg tu, so, semua stop lepas zohor, team2 badminton abg bujang, alang2, ni list name untuk beli bola pasni k: jgn asyik abg fizi jek, kesian dia, kan tacing lagi mamat tu.. hehe. :)

Kopiah kuning, Wan, Aiman, Aisar, Fizi, Hakim bapak, Apai, Aizul, Aman, Shamsul, Zulfikar, Fitri takri, Fitri yusof, Yaso

Memang kebetulan la pula, saudara Apek saser, ambil result fast trek IMU pada hari yg sama ktrg habis trial, hari khamis tu, and, bila apek masuk jek court badminton time ktrg tgh berjihad berlawan bdminton tu, datang2 jek trus YESS!!!.. PUAS HATI AKU!!.. wan pulak sambung, 3A* bai.. haha.. seriusly bulu roma den meremang tengok Apek.. serius den bangga ada kawan mcm Apek, dah la fast trek, 3 A* lagi bai. Mmg terbaik.. den pun cpt2 tgok slip result dia.. semua markah hampir full mark kot, 16 paper tu.. Alhamdulillah, Apek, Skem, Arif Shy, Ajik, Hakim, Faiz, congrats to your All.. doakan ktrg pula ye dpt sama mcm korg..

Petang lepas badminton tu, wan buat lesen full kat JPJ, dengan bangga nya tunjuk kat den lesen baru dia tu,, haha.. still aku yg dpt dulu full ok.. hehe.. apek pun ikut sekali, dia mmg dah ckap sebelum ni, dia akan belanja wan n ttbe kena belanja den sekali kalau dpt 15 a- level, and ktrg pun apa lagi, wan lah punya kerja... terus bawa ktrg pergi Sunway stret.. ahaha.. mmg saja nk pokaikan apek time tu.. hehe.. tp ktrg just makan murah jek, kat Chicken Harts kalau x salah nama kedai tu, sgt2 berbaloi kot, bayar 21 ringgt, makan lah apa yang ada sampai mati la org kata.. ahaha..mmg puas, Alhamdulillah, still, ada baki lagi duit mamat apek tu, terus ktrg mengecek dia makan Hagen Das.. haha.. so, buat first time nya den makan hagen das, dekat sunway tu, thanks a lot buat wan n apek, sebab wan mmg dari dulu dah janji nk bawa den rasa Hagen.. untuk pengetahuan korg, Hagen das tu sejenis ais krim ok, rasa lah, sweet2 lembut gitu rasanya.. ok lah gak, 24 ringgit untuk 3 scoop besar, dah tu, terus masing2 mcm bawa baby dalam perut..dah penuh dekat chicken harts td, plus ais krim pula, haha,, semua keluar2 angin sana sini, still, den jek yang maintain macho time jalan balik tu.. perut steady jek.. ( hati berbicara: kau mmg x habis2 nk upkan diri kau kan, padahal, aish,, aku bocorkan rahsia pasal angin ko baru tau.. ) haha.. still, hati den dah pandai nk ugut den dah skrg.. haha.. apa pun, arigatou Wan n Apek..

Yeah.. dah agak banyak juga yang den tulis rupanya.. ok, den stop jap, insya Allah,, nanti den upload gambar sikit, lepas tu den citer pasal koleq, pengkalan hulu, ipoh, kuala kangsar, kluang.. ok,, tunggguuu.... to be continuue....

No comments:

Post a Comment