Jom Follow...

Tuesday, March 13, 2012

Koleq

Bismillah.. Assalamualaikum, Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan oleh Allah untuk den story2 sikit pasai den n geng2 bas sekolah ke negeri perak time awai cuti aritu, wan, cik pria kita dah story dah serba sedikit kat blog baru dia tu, kredit to fuzahkifli juga, dgr cerita, dia juga yang meng-edit blog cik pria kita tu, hehe,

ok, sambung cerita, lepas jek den,wan n apek balik dr sunway ptg khamis minggu lepas, kalau korg ada baca post sebelum ni, insya Allah boleh recall, so, ktrg pun bersiap2 lah nk ke rumah wan dulu, letak kereta dia kat rumah, n ktrg ambil taxi ke hentian duta ke perak, sebelum ke rumah wan, ktrg sempat hantar apek kat IMU, cantik apartment apek tu, ada gambar kat bawah ni :





Yup, semoga apek terus success di imu dgn budak2 fast trek yang lain, continue, so, den, wan, apai, aisar n pojo pun meneruskan musafir ke hentian duta, apai terus ke lumut, ktrg berempat terus ke pengkalan hulu, rumah pojo, pun ada gambar sikit2 kenangan di rumah pojo.. :








Alhamdulillah, ktrg sempat sampai ke hantian duta on time walaupun agak kelam kabut, tiket apai pukul 10, ktrg keluar rumah wan 940pm, terbaik lah kan, jalan xnk laju pula nak naik taxi, hampir2 accident lagi tu, haha, Alhamdulillah, apai selamat naik bas ke lumut n ktrg ke pengkalan hulu. tepat jam 4 pagi, ktrg pun selamat sampai ke dentinasi, ayah pojo pun ambil ktrg, dekat jek rupanya rumah pojo dgn bus stop tu, serius sejuk, dalam bas n kat sekitar rumah pojo tu pun, mmg sejuk habis, plus den mmg jenis xtahan sejuk.. haha, buat malu jek..

so, again, ktrg pun ngorok kejap bila dah sampai rumah pojo, subuh, sarapan mee, and bermulalah perjalanan panjang ktrg sekali lagi ke kuala kangsar, Alhamdulillah, ktrg selamat sampai ke MCKK ( malay college kuala kangsar ), dalam masa 3 jam perjalanan dari rumah pojo td, ktrg pun sempat melawat seluruh kawasan MCKK tu, yup, koleq tu sebenarnya gelaran untuk MCKK lah sebenarnya, ikut cerita si Aisar, org dulu2 panggil MCKK tu kolej, tp longhat perak kan, lama2 jadi koleq, n panggilan tu maintain sampai hari ini, tp skrg dah fames dgn gelaran All Boys dorg la kan, pun ada gambar lagi sikit2..











yosh, lepas dah round2 the school, ktrg pun solat jumaat di masjid Ubudiah Kuala Kangsar, then ke rumah kawan Aisar kejap, n terus ke Ipoh, saja nak melawat Ipoh, yup, bandar yang agak padat, mmg lah kan, ibu negeri Perak, hehe, so, den dgn wan pun beli tiket bas balik ke Kl, Aisar n pojo balik semula ke rumah pojo, Aisar lepas tu terus ke Penang, abg dia tunang kat sana..

so, bermula lah pula perjalanan den n wan ke selatan balik, ktrg sampai KL dalam pukul 1030 malam, tgok movie kejap kat wangsa walk, asalnya tgok berdua, last2 den sorg jek yang tgok sorg2.. hehe.. so, habis movie john cater tu, ktrg pun berjalan balik ke wangsa walk, rumah wan, tidur n pagi2 dah siap ke BTS, ktrg pun ke kluang Johor.. yup, pasal dekat kluang tu, siapa yang nk tahu sikit, si pria dah post pasal ktrg kat kluang, shazwansazali,blogspot.com, insya Allah nnti den post pula k, tgok gambar2 dulu..







No comments:

Post a Comment