Jom Follow...

Monday, March 12, 2012

Awek ke 20



Assalamualaikum..

Alhamdulillah pagi2 ini ada masa sikit nk update blog, yela, mentang2 dah cantik la sikit, semangat la sikit nak post benda2 baru, walaupun agak merepek. Hehe.. Alhamdulillah, insya Allah pagi ini den, dengan aman n with my lovely family akan ke Gunung Berlumut, Ulu Dengar Felda Kahang Timur Kluang Johor, amboi panjang nya nama, nama pendek nya, air terjun gunung lumut, hehe.. yeah, alang2 si mamat KL tu dah sampai sini kan, den x payah nak susah susun jadual untuk wan ni ha, semuanya di uruskan oleh mem2 besar kat rumah den ini, mak den n mak tok den.. hehe..

Semalam den dah bawa Wan balik kampung den kat Simpang Renggam, area2 kluang je, x jauh pun kampung den ni, satu2 kampung den kat sini lah, ttbe mak den ckap, “mak ude dah dpt baby dah, baby firl”.. waa.. Alhamdulillah, den agak terkejut sebab mak ude den ini baru jek dpt baby tahun lepas, ttbe dah dpt baby lagi dah.. haha.. murah rezeki la namanya.. den pun dgn semangat ajak la wan sekali follow pergi BK (balik kampung).. sebelum sampai kampung, ktrg singgah kenduri kahwin, makan nasi ayam, tapi ayam diganti dgn ikan keli masak sambal, ahah.mcm mana tu, hehe, yang penting, serius sedap sampai den pun semakin buncit dah skrg..

Yeah, den pun smpailah ke kampung, mmg ada baby kat dalam rumah tok mon n tok jai tu, mmg la kan, xkan kat rumah den pulak.. haha,, den pun salam2 dgn mak cik pakcik den, den pun usha la baby tu n terus ambil gambar dia, tgh terlentang mcm tu, mmg free la den snap, hehe.. nama dia still masih dalam pemikiran mak cik n pakcik den, sebab dia baru berusia 5 hari pada hari ini.. and yes, inilah awek den yang ke 20, which means, cucu tok mon n tok jai yang ke 20 lah, haha,, jgn lah fikir lain, hee...

Yeah, adik2 den yang lain pun kerumun lah kat awek den ini, biasa lah, mmg kne kenyam lah budak tu, haha.. xlama pun den, wan dgn family kat kampung, sebab wan hari ini nk pergi mandi gunung pula kan, insya Allah, jgn jelez.. nak try, jom turun kluang, so, ptg tu, den pun balik la rumah kluang balik, on9 jap, n malamnya aman ajak lepak2.. so, wan n den pun tunggu lah aman lepas isyak since lesen den dah mati an, sebab x buat yg full lagi, bukan sebab kena gantung ok, sori sikit.. hehe.. aman pun smpai lah rumah den bersama adik kesayangannya aiman, bukan aiman acai ea. Hehe..

Malam smlam tu, ttbe kawan den, si Syud mesej, kalau sempat, lepas isyak, dtglah rumah, nak bg barang sikit, yup, den pun teringat yang mak cik Ida, mak si Syud ini baru je balik dari umrah, Alhamdulillah, dpt juga akhirnya mak cik menjejakkan kaki kat tanah mekah n madinah, so, ktrg bertiga pun ke rumah mak cik Ida di rumahnya, mmg la kan, haha,, setelah itu, amboi skemanya ayat, haha,, setelah sampai, den xlama, borak2 sikit dgn mak cik Ida n Syud, den pun dpt lah bungkusan hadiah daripada mak cik ida, Alhamdulillah, terima kasih mak cik, ada kurma, tasbih, air zam-zam n minyak wangi dalam bungkusan merah tu, terima kasih mak cik..

Sambung cerita, lepas 2, ktrg xde plan apa2 since bandar kluang mmg ‘mati’ awal, ktrg pun decide nk pergi rumah aman, wan pun xpenah smpai lagi kan, so, ktrg stop kat bus sten kluang jap, beli tiket wan, pukul 2.30 ptg ini wan dah balik,, huhu,, n ktrg trus move on ke felda kahang barat, kediaman aman.. smpai2 rumah aman, ktrg x masuk pun, xnk lah susahkan family aman, sebab dah malam sgt, ktrg lepak la minum2 kat warung, mmg terbaik, ada bola lagi tu, MU lawan West brom, MU menang, and then, bdminton pula, final regu china vs korea, mmg terbaik la game tu, laju gler2, dorg main, and finally korea menang.

Selepas membalun nasi goreng cina n teh tarik, aman pun hantar ktrg balik, thanks aman, sori susahkan ko kluar masuk amek ktrg, syg ko.. hee.. balik2, tgok chong wei vs lin dan pula, x best sgt game tu, sebab chong wei injured, n chong wei pun last2 give up n lin dan menang free All England kali ini..yeah, semua dah bersiap dah, jom mandi air terjun.. insya Allah, to be continue...



rumah aman

No comments:

Post a Comment