Jom Follow...

Monday, October 31, 2011

sambungan..

Alhamdulillah, syukur kepada Ilahi kerana masih lagi bernyawa hari ini, ok, smbungan pada singapore yang dulu, lepas jek dpat melawat kat NUS, ktrg pun pg la sekitar2 singapore 2, tgok singa panjut2 air, tp sebelum 2, ktrg singgah sembahyang kat arabic street kot kalo x silap, lupe la plak,, haha.. then, mkan murtabak sardin, siyes kenyang, 6 dolar jek.. hee.. pastu ktrg pergi melawat kat sekitar2 singapore, tmpat pancut air td, then jalan kaki, pergi park die kat tgh2 bandar, mmg cantik sgt bndar singapore, bersih, sepanjang ktrg jalan 2, dorg tgah siap2 nk buat jalan F1, dorg tgah pasang grill besi masa 2, hee.. smbil2 ktrg bergambar la.. hee.. then, ktrg ke Chinatown.. tmpat ktrg nk beli belah beli sourvenior kat family n kawan2.. kali ini, ktg naek MRT, yes. ni yg canggih ni,, kalo kte, KTM, LRT, ERL, sume satu tingkat, tp MRT ni bawah tanah, n 2 ke 3 tingkat.. haha.. siyes kagum.. :)

bile dah smpai Chinatown, apa lagi, trus pecah arik barang2 nk bawak balek, tmpat die mcm pasar malam gitu la.. best, tp last2 sume beli bnde same gak, key chain.. haha
then setelah penat jalan2 kat situ, ktrg naek balek MRT 2, ktrg pg last tmpat yg ktrg lawati iaitu, Orchard road,, shopping complex untuk org kaye2 nie..x lame pun ktrg kat situ, kjap jek.. pas isyak, pkul 830 g tu, ktrg pg stesen bas balek untuk balek johor..

sebelum 2, ktrg pglaman makan MCD, makan ice cream perisa horlicks.. haha
sedap2..

kat stesen bas 2, ktrg smpai dalam pkul 9, n ktrg gerak dalam pkul 1030, punye penat tunggu bas kat situ.. then, dah dpat bas, driver 2 bawak2 pusing2 pulak sekitar singapore n last seklai baru antar kat larkin. pkul 12 ktrg smpai johor,, haha.. xpe2. pengalaman.. :)

sgt best singapore.. insya Allah ade mase nk pergi pulau sentosa die 2. org kata best.. :)

antara benda2 yg ada kat singapore:

NUS
skypark
orchard road
changi
marina bay
singapore flyers
MRT
chinatown

Wednesday, October 26, 2011

setiap masa ialah UJIAN

Asssalamualaikum..
Alhamdulillah. setelah sekian lama, akhirnya di update juga blog ini, sebenarnya bukan xde masa tp pasword lupe.. haha.. ni baru dpat bukak.. :)

smpai dah lupa apa yang terjadi sepanjagn sebulan nie..
daripada start syawal aritu, smpai skrg x udpate..

mmg mcm2 dah jadi.. tp sepanjang yg berlaku insya Allah ade hikmah yang mgkin kte x nmpak skrg..

ha.. sepanjang bulan 9, siyes sebok.. haha..
tiap2 minggu ade function.. hee
first week ade jamuan almec, second week pergi singapore..
third week pergi i prokhas n minggu keempat
minggu terbesar,, IELTS..

plannya mcm tulah..
so, first week and second week berlalu dengan cantik..
jamuan raye siyes best... mcm2 kuih ade, sume buadak pkai baju lawa..
:)

pergi singapore
mmg pengalamn yg x dpat lupe..
dulu mase kecik2 selalu g, tp lupe..
haha,,skrg ade peluang pergi free..
trus amek can,, haha
singapore maju lagi dr malaysia
mgkin sebab tmpat die kecik..
first smpai johor.. ade sket krisis mencari tmpat tinggal..
haha..
pengalaman manis gak, penat dan tido dengan nyenyak malam 2,
bagun awl pg, trus ready nk masuk singapore..
masuk singapore dlam pukul 8
trus pergi NUS
national university of singapore..
sgt2 cantik bagunan die..
mcm kat Pavilion.. top 100 best university.,
byk kmudhan kat sane..
sume best2 n hebat2..

student sane sume international..dari malaysia pun ade..
dpar la gak blaja sket2 bhasa vietnam.. :)
then trus dpat name baru, haha
mike.. hahaha