Jom Follow...

Monday, October 31, 2011

sambungan..

Alhamdulillah, syukur kepada Ilahi kerana masih lagi bernyawa hari ini, ok, smbungan pada singapore yang dulu, lepas jek dpat melawat kat NUS, ktrg pun pg la sekitar2 singapore 2, tgok singa panjut2 air, tp sebelum 2, ktrg singgah sembahyang kat arabic street kot kalo x silap, lupe la plak,, haha.. then, mkan murtabak sardin, siyes kenyang, 6 dolar jek.. hee.. pastu ktrg pergi melawat kat sekitar2 singapore, tmpat pancut air td, then jalan kaki, pergi park die kat tgh2 bandar, mmg cantik sgt bndar singapore, bersih, sepanjang ktrg jalan 2, dorg tgah siap2 nk buat jalan F1, dorg tgah pasang grill besi masa 2, hee.. smbil2 ktrg bergambar la.. hee.. then, ktrg ke Chinatown.. tmpat ktrg nk beli belah beli sourvenior kat family n kawan2.. kali ini, ktg naek MRT, yes. ni yg canggih ni,, kalo kte, KTM, LRT, ERL, sume satu tingkat, tp MRT ni bawah tanah, n 2 ke 3 tingkat.. haha.. siyes kagum.. :)

bile dah smpai Chinatown, apa lagi, trus pecah arik barang2 nk bawak balek, tmpat die mcm pasar malam gitu la.. best, tp last2 sume beli bnde same gak, key chain.. haha
then setelah penat jalan2 kat situ, ktrg naek balek MRT 2, ktrg pg last tmpat yg ktrg lawati iaitu, Orchard road,, shopping complex untuk org kaye2 nie..x lame pun ktrg kat situ, kjap jek.. pas isyak, pkul 830 g tu, ktrg pg stesen bas balek untuk balek johor..

sebelum 2, ktrg pglaman makan MCD, makan ice cream perisa horlicks.. haha
sedap2..

kat stesen bas 2, ktrg smpai dalam pkul 9, n ktrg gerak dalam pkul 1030, punye penat tunggu bas kat situ.. then, dah dpat bas, driver 2 bawak2 pusing2 pulak sekitar singapore n last seklai baru antar kat larkin. pkul 12 ktrg smpai johor,, haha.. xpe2. pengalaman.. :)

sgt best singapore.. insya Allah ade mase nk pergi pulau sentosa die 2. org kata best.. :)

antara benda2 yg ada kat singapore:

NUS
skypark
orchard road
changi
marina bay
singapore flyers
MRT
chinatown

No comments:

Post a Comment