Jom Follow...

Thursday, July 12, 2012

kenangan episod 3

Bismillah..

Assalamualaikum kepada semua.. Alhamdulillah, dengan tidak semena2, boleh meng-update tengah2 pagi ni.. hehe.. sori lah syams yang dah bebel suruh den update cepat2.. haha.. sori, laptop den selalu hang la, mungkin dah banyak sangat benda2 dalam laptop ni.. huu.. ok, pendekkan pendahuluan, maka, masuklah kita ke episod 3, yup, lepas jek Aisar naik eskelator tu, depart la kan, so, sempat ambil gambar, tapi sori be, x jelas sangat gambo mu tu, sori sangat2..  gambar henset tak terang sangat, plus.. aku pinjam henset orang.. hehe.. jgn mara wan.. 

ok lepas tu, den, aman, aiman and syams, meneruskan langkah ke parking, untuk naik kereta.. haha.. tibe2.. jeng2.. dengan tidak disangka2, kami diserbu oleh... Arip shy.. hehe.. tetibe muncul dari belakang ktrg.. haha.. ko buat pe kat sini..?? itulah soalan kami berempat kepada arip, rupanya dia jemput akak dia balik dr Australia.. so habis cerita kat lcct, 

lepas tu, plan awalnya, den nak ke saser lepas hantar Aisar, sebab ada majlis perpisahan dengan ustaz den kat saser malam sabtu tu, so, den pun ajak lah aman and syams ikut sekali, and aiman lah tukang driver nya, and then, Alhamdulillah. sampailah ktrg kat seremban 2, bukan kat saser ea.. hahah.. berjimba2 kat seremban 2, makan big apple, sempat tengok movie yang x boleh tahan tu, madagascar, keluar2 terus cepat2 solat magrib and gelabah terus ke saser, sampai la saser..

Alhamdulillah, majlis baru jek mula, den, aman, aiman dengan syams agak terpinga2 sebab semua orang pakai jubah, baju melayu, ktrg pakai agak stylo la, pakai nak pergi jalan2 la kan.. huu,, so memang x plan.. haha.. tapi xpe, serbu punya pasal, masuk jek dewan tu, memang famous gak la time tu. Alhamdulillah, sempat lah jumpa Zaid and Naif Helmi kat majlis tu, tu jek 2 orang badge den yg datang.. huu.. so, majlis berjalan dengan lancar, ktrg berempat agak kelaparan time tu, kesian den tengok aman, syams and aiman, tak pasal2 tak makan, sebab tunggu majlis tu. huu

so, habis jek majlis, ktrg terus ke kedai tomyam, kedai baru la, den, aiman, aman, syams and naif, layan tomyam, budak2 lain asing2.. haha.. last2 Alhamdulillah, ustaz belanja semua, he.. so, plan awalnya, aiman hantar ktrg bertiga and die berangkat la balik, tapi memandangkan hari pun dah malam, and dia pun tak reti sangat cilok2 kat seremban ni, last2 stay juga ngan ktrg kat saser ni, haha. Alhamdulillah, walaupun ada sedikit kesukaran untuk dapat tempat tidur, tepat jam 3 pagi, ktrg pun lelap la semuanya dalam bilik warden saser tu.. hee

esoknya, subuh beramai2 kat surau baru saser tu, sangat cantik, plus Al-mathurat ramai2, hafal yaasin ramai2. hee.. best tengok.. rindu pula time zaman sekolah.. huu.. then, sempat lagi aiman menunjuk skill main basket kat junior2 tu.. haha.. den apa lagi, layan badminton terus.. haha.. lagi dua orang, selamat jalan, tidur.. haha.. so, dalam pukul 1030, Alhamdulillah, ktrg berempat pun berangkat balik ke shah alam.. so, aiman hantar ktrg and dia pun balikla ke rumah dia

so, urutan cerita, lcct, seremban 2, big apple, madagascar, saser, kedai tomyam, sarapan dgn cikgu shahrul, balik ke shah alam, so, insya Allah.. sampai sini dulu yek.. tunggu episod 4.. hee



1 comment: