Jom Follow...

Monday, July 9, 2012

kenangan episod 2

Assalamualaikum.. aha.. sambungan kepada episod yang lepas..

yup, ok, tapi sebelum tu, nak bagi cantik sikit, den susun balik hari2 yang dah jadi kenangan ni.. hehe..

isnin   : den balik rumah, ambil sijil2 untuk interview..
selasa : den otw balik shah alam, bas rosak, aiman ambil kat pudu, makan2 kat kampung baru, jalan2 klcc,
            kl tower, terserempak dengan anjing, balik cemara
rabu   : interview, rumah sir izz, badminton, subway, rumah puan J, uptown, balik cemara
khamis : hantar wan kat klia, sarapan pkns, mandi2 wet world, rehat kat cemara.

ok.. sampailah kepada hari jumaat. so, hari jumaat ni just relax2 jek kat bilik tu, semua dah penat2 sangat dah time tu, haha.. aha. time pagi tu, uruskan motor mamat yang bebel yang den sebut awal2 tadi,.tu, PCJ. Allah, sedih beno den tengok motor mamat sorang ni, haha.. sampaikan tayar dah tak de rupa tayar la katakan, haha.. so, den dan syams pun menolak la motor itu ke kedai berhampiran, tolak guna tangan yek, sebab memang den tak larat nak tolak kaki dengan motor fizi, hehe.. so, sampailah ke kedai motor kat belakang keningau tu, and cek punya cek, ALhamdulillah, tak de apa sangat pun yang rosak..

solat la jumaat.. kat masjid unta, pasal akidah ahli sunnah wal jamaah, akidah rasmi di malaysia, berpegang kepada Sheikh Abu Hassan Al-Ashaari dan Sheikh Abu Mansur Al-Maturidi.. akidah lain semuanya tertolak dengan rasminya..

selesai solat jumaat, den dengan sikit jek budak2 yang tinggal, aman, apai, fizi, syams, sol, aizul, aiman dah balik dah time tu, so, ktrg pun dengan taha and pojat, main lah boling kat ole2.. so, dengan rasminya, den kalah besar hari tu, memang dah boleh bersara main boling sekarang.. haha.. tempat tercorot sekali.. haha.. tak nak cerita panjang pasal boling, kita teruskan lagi..

jumaat malam tu, cik deli satu family ambil den kat cemara and bawa den ke seksyen 7, makan2 besar kat Famous Thai.. haha..sangat2 lah kenyang, puas hati, Alhamdulilah.. hee.. dapat hadiah lagi tu, kot doktor, terima kasih banyak2 cik deli and the gang..

Alhamdulillah.. sampai kita ke hari sabtu, time ni, fizi sol, aizul, dah balik rumah, tinggallah den, aman, apai and syamsul, haha.. hari sabtu ni, flight Aisar ke jepun, pukul 3 petang, so, lepas zohor, den, aman, dan syams, dijemput oleh driver ktrg saudara Aiman, hehe.. bertolak ke lcct, dengan pantas kilatnya sampai tepat 2.30 ptg, hee.. apai ntah ke mana.. ehem2.. hehe..

haha. so, ALhamdulillah, sempat jumpa Aisar, bagi "hadiah" ikmal dari budak2 cemara... hehe.. so, selamat lah aisar fly ke jepun, and then, aha. peristiwa yang tidak diduga berlaku.. insya Allah.. next episod.. hee

solat dulu jom.. wassalam.. :)


No comments:

Post a Comment