Jom Follow...

Thursday, October 18, 2012

Lucky

Bismillah..

Assalamualaikum.. aha.. hari ini mau cerita pasal my lucky day.. haha. padahal dah agak lama benda lucky ni. event ini berlaku di jakarta iaitu Kecoh Raye yang diadakan di Malaysia Hall, Jakarta, Indonesia. time ni ktrg baru seminggu sampai kat jakarta, tapi sekarang baru nak post.. :)

so, pada malam tu, ktrg ramai2 pun datanglah ke Malaysia Hall dengan baju raya masing2, walaupun time tu, raya dah pun habes, haha, tapi ok la, sambutan raya kat sini, mantapp.. ada sate, lodeh, nasi himpit, ketupat xsure la, rasenya xde kot. huu..

so, ada banyak game malam tu, teka lagu raye rosak, makan telur, teka kuih raya, but, ada satu game malam tu, nama dia Lucky draw, so, guess what, for the first time in my life.. den yang dapat lucky draw tu.. perh. rasa macam hari tu memang indah sangat2, haha, dapat duit ooo.., 50 ribu ok, jangan main2 dengan lucky draw kat sini, hadiah bukan calang2, so, Alhamdulillah, dapat la den sampul duit yang bernilai 50 ribu tu malam tu jugak.. Alhamdulillah.. ramai yang cakap, "untungla mad, dapat 50ribu.." huhu.. haha.

game dia lebih kurang macam ni la, semua yang datang ke berdiri, and pengacara akan cakap somthing2, siapa yang bertahan paling lama berdiri, dia yang menang.. so, kalau xsilap, ni la ayat diorg.. hee..

1. siapa yang pakai baju raye lengkap, ... berdiri
2. siapa yang pakai jam tangan kat tangan kanan, ...berdiri
3. siapa yang tak de benda2 hitam kat dia, ...berdiri
4. siapa yang pakai blackberry, ...duduk.
5. siapa yang pakai cermin mata, ...duduk

and last man standing.. tak disangka2 ialah den. haha.. Alhamdulillah.. dapat lah hadiah wang bernilai 50 ribu tu.. hee.. and duit tu dah habes dah pun.. hee..

-lastly, sori, den dapat 50 ribu rupiah ok, bukan 50 ringgit, kalau 50 ribu ringgit. dah pengsan kot.. haha.
but still, Alhamdulillah.. tq Allah.. ni sampul duit raya tu.. hee..  ok. Assalamualaikum..



3 comments:

  1. Mad belanja makan dekat Mbah Jingkrak nnt! haha

    ReplyDelete
  2. untunglahh dah boleh beli henset baru. kihkih :D

    ReplyDelete