Jom Follow...

Friday, October 5, 2012

Ayat Pilihan

Bismillah.. 

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, masih diberi kesempatan lagi untuk hidup di alam dunia Alllah ini. semalam baru balik dari Bogor, jalan-jalan keluar jakarta jap, tup2 dah sebulan tinggal kat jakarta ni, so ambil angin luar la kejap.. hehe..

so, antara ayat best yang den dapat kat Bogor tu, daripada abg Hamdi kalau tak silap, 

" jangan mengejar dunia kerana akhirat akan lari dari kita, tapi, kejarlah akhirat, nescaya dunia pun akan ikut kita" 

lepas dengar ayat ini, tiba-tiba rasa macam, WOW.. hee.. Stylo gler ayat mamat ni.. hee.. 

so, Alhamdulillah, sangat best melihat dan menikmati kehijauan alam di Bogor, sejuk yang amat Bogor tu, for the first time mandi air terjun sampai keluar asap kat mulut, bayangkan sejuknya air kat situ. haha, tapi tak puas sangat sebab kejap jek mandi kat situ, insya Allah lepas ini, next trip, mungkin Pulau Tidung, jakarta. hehe, 

Alhamdulillah, kehidupan di sini semakin baik, pengisian rohani pun Alhamdulillah, boleh kata nampak peningkatan, insya Allah semoga istiqamah, a litltle efford but keep going doing it. Amin.. 

so, ayat pilihan pada minggu ini, untuk hafalan den :

Al-Maidah : 35
Al-nisa : 159
Al-imran : 133,134,135,139

insya Allah, semoga segala urusan dipermudahkan Allah, Amin.. next program in mind :

1. Stylo Quran 
2. Fiqh Solat
3. AJTH Indonesia
4. Al-Fatihah Indonesia
5. Friendly Comperative Religion Indonesia ( FCR )

itu aja dong buat masa ini, semoga terus dalam rahmat dah keberkatan Allah.. :)

2 comments: