Jom Follow...

Saturday, August 11, 2012

Ramadhan 2 - Indonesia

Bismillah..

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, masuk hari ke 22 ramadhan hari ini. tinggal lebih kurang 8 hari lagi sebelum kita menyambut hari kemenangan Syawal, insya Allah, terasa sangat laju ramadhan kali ini, lebih2 lagi sebab den dan sahabat2 terbang ke negara jiran, dikala olimpik berlangsung di London, kami seramai 6 orang menjejakkan kami di satu lagi tempat di bumi Allah yang bernama Indonesia, tapi blog2 mereka2 yang lain, sure dan pastinya dorang akan update blog dorang pasal journey ini, aman, sol, abg nash dan wan, aizul punye blog masih lagi belum den ketemuin.. hehe.. so, den just bagi guideline jelah kat antum2 semua pasal rumusan journey kiteorang ni.. jom..

so, den just bg point2 jek pasal trip ni, kalau salah taip, salah nama, harap dimaafin.. hehe..

Indonesia

rabu :
Soekarno Hatta terminal 3 Airport
kedai makan Banjikrak
Hotel menteng 1
Nasi padang menteng


khamis :
Ancol
Dufan- Dunia Fantasi
supermall-rice bowl (buka puasa)
indonesia mall
kedai makan "rosmah"


jumaat :
taman mini indonesia indah
gandaria city ( baju raya semua sepesen )
tempat makan guna kad ( buka puasa )
shopping
stesen gambir
monas-menara nasional
hotel menteng 1

sabtu :
stesen keretapi gambir ke bandung
gest house jalan windu
kedai makan tepi jalan ( buka puasa )-keropok gratis
nasi goreng gado-gado
masjid dalam lorong
panti asuhan-75 orang kanak-kanak
cihampelas walk naik angkut
roppan-roti segi empat
sahur di guest house

ahad :
pasar baru bandung
shopping baju and survenior
dago- factory outlet dago
dago supermall
supermarket dago-beli barangan masak untuk sahur
angkut ke jalan tarikampetan
jalan kaki agak jauh ke jalan windu, 5 km ada kot, hehe
tarawih, masak dan sahur

isnin :
tangkuban perahu-gunung berapi-kawah ratu
kolam air panas
paris van java
stesen bandung pulang ke jakarta
rumah kawan pakcik shazwan, uncle din di ITC

selasa :
ITC mall
block M
sokaerno hatta airport terminal 3
tiba di Malaysia

yeah.. itu serba sedikit tempat2 menarik yang sempat kiteorang pergi di Indonesia, ktrg just sempat pergi dua tempat, jakarta dan bandung, SubhanAllah, sangat best kat bandung sebab udara kat bandung, dingin sekali, malam2 tak payah on air cond, memang udah sejuk gitu, hehe, so, kalau ada yang terkurang, nanti korang2 yang pergi tu, komen la yek, sori sebab tak cerita details sangat, insya Allah, next time, akhir kata, ucapan yang sama bila akhir2 ramadhan ini, semoga kita dapat sama2 mengejar malam yang terbaik dalam setahun ini, Malam Lailatul Qadr..

insya Allah result bakal keluar khamis depan, 27 ramadhan, doakan sahabat2 den dan juga den, semoga kami semuanya mendapat 15 points, 3 A star, semuanya pass cut off points, and insya Allah, semuanya fly menyambung pelajaran dalam medik dan bidang2 yang lain, plus, dapat beraya dengan happy nya, insya Allah.. Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah, dan yang kurang baik itu pun datangnya dari Allah, tetapi disandarkan atas kelemahan diri den ini.. sekian..

Wassalam..




4 comments:

  1. Amboih, short and concise. Tapi nak betul kan jugak. Kejawaan tercabar ni. Mbah Jinkrak bukan Banjikrak. hahaha.

    ReplyDelete
  2. HAHA! Ok, baru nak betulkan, Sol dah betulkan. Btw Mad, kedai Rosmah tu nama dia Restron Betawi. :) HAHA

    ReplyDelete
  3. haha..bila dua orang guru indon udah berbicara..

    ReplyDelete
  4. paling lengkap aku penah bace.. haha

    ReplyDelete