Jom Follow...

Friday, April 6, 2012

Pentingkan diri

Bismillah, Assalamualaikum kepada rakan2, Alhamdulillah, hari ini hari jumaat, penghulu segala hari, insya ALlah, berdoalah banyak2 sebab sepanjang hari jumaat merupakan antara waktu yang paling makbul untuk doa diterima...

yeah, sebagai permulaannya, den mau story2 pasal minggu ini punya cerita, selepas sahaja menghantar rakan2 KTJ pada hari ahad lalu, start dari hari isnin sampai hari rabu, den feeling lain macam sikit, haha, Wallahualam xdapat nak digambarkan perasaan itu macam mana, kadang2 sedih, kadang2 hepy, kadang konfius, down, bercampur baur, sampailah tiba2 den mendapat satu mesej dari Sulaiman akhlaken, haha, dia bagi den surah al-ankabut:69, and ucapan dia, selamat berjuang untuk habis-habisan untuk a-level last ini..yeah, den semangat balik time tu.. thanks Man..

pada hari isnin tu, aha, pada petang tu, macam biasalah kan, ktrg budak2 badminton ni pun turun court hari itu, awalnya, wan dah cakap, kalau boleh kita balik awal hari ini, den memang tumpang wan pun macam biasalah, tapi nak dijadikan cerita dan pengajaran buat den supaya tak ulang kesalahan ini, aha, kesalahan apa?? haha, berteka-teki la pula kan...

haha, so, time pukul 7 tu, tiba2 ada bro EDU ini ajak lawan badminton, den dah rasa lain la, dengan perasaan yang bercampur baur tadi kan, nak balik ke, nak sparing dulu dengan bro ini, so den pun telah pilih untuk main dengan Bro tu, so wan pun balik lah cemara, tup2 bila den dah habis main jek, den pikir, macam mana aku nak balik cemara ni.. haha.. time tulah den dah rasa sangat2 menyesal sebab yeah, den dah buat satu keputusan yang agak kurang tepat kot,so, akhirnya, saudara Hafizi yang ambil den kat court intec, dia hantar Aisar dulu, and then dia patah balik semata2 untuk ambil den yang pentingkan diri sendiri ini.. huhu..

sangatlah terasa sangat2 bersalah time tu kat semua sekali, and of course la kat fizi, sebab dah buat kerja 2 kali sebab den kan.. huhu.. tapi yeah, pengajaran buat den, pastikan kita membuat pilihan yang tepat, sometimes kita perlu cakap 'NO' juga kat seseorang, sebab kita juga ada hak untuk diri kita sendiri..

sampailah hari rabu, tengahari, bila dah habis kelas, pun sama juga, budak2 kelas den ajak makan kat padang jawa belakang intec tu, so, den pun dhuha jap, lepasa tu fizi mesej den, nanti pukul satu distribute baju kat ALM square, bila dah sampai ALM square, budak2 yang nak ambil baju pun xsampai2 lagi, so agak down kat situ sebab dorang lambat, yang lagi down nya, budak2 kelas den dah menyirap habis tunggu den punya pasal sebab nak makan kat belakang td, last2 cancel and yess, lagi sekali sebab den.. huhu.. den xtau nak feeling macam mana time tu, seriusly hampa dengan sikap den yang sangat2 ego, sombong and sangat pentingkan diri sendiri.. hu..

asif, sori, gomenasai buat sahabat2 den, Wan, Hafizi, budak2 kelas, Apai, Mun, Bapak,Zarir sebab den paling bersalah kat budak2 ini lah.. hu.. insya Allah, lepas ini kalau den buat lagi, sepak2 jek den ni.. huhu.. insya Allah x buat lagi dah.. huu..

ok fine, tu kisah sedih, ada lagi sedih sikit lagi, haha.. den dapat total 8 point je untuk trial ini, C,C,D, Allahu Akbar, den xtau nak cakap macam mana, but yes, den xkan putus asa, insya Allah, den n rakan2 yang lain masih lagi dalam perjuangan and ktrg akan habiskan dengan sebaik mungkin, insya Allah, still ada masa lagi untuk study, so, xkan nak menyerah sebelum berjihad, yeah.insya Allah, ALlah itu sebaik2 perancang kan.. 15 points insya Allah..

ok semalam merupakan hari BEST buat den n sahabat2 yang lin juga rasanya.. hehe.. lepas dah habis sedih2, kterang makan2 besaq dekat Flamming Steamboat, den, wan, aisar, aiman, fizi, apai, aman, sol and syamsul, SubhanaAllah, sangat2 lah kenyang sampai nak meletop perut ktrg, haha.. insya Allah ada masa and duit lagi, kita makan2 besaq lagi, and lupa nk cerita pasal prank fizi masa birthday dia hari itu, yes, sangat manjadi, haha.. sampai den pun kena lah tepung2 tu sekali, haha

insya Allah, seperti biasa, muhasabah diri:
1. Alhamdulillah, subuh semakin elok and teruskan istiqamah mad..
2. siapkan unit 6..
3. insya ALlah minggu ni lawan i-skep, harapnya team block 8 johan semua sekali..
4. buat latihan, jangan sekali2 menyerah sebelum kau usaha..

insya Allah, semoga den ambil pengaran pasal apa yang Allah dah tetapkan buat den minggu ini, positfnya, Allah masih lagi sayangkan den sebab Dia masih lagi berikan nyawa buat den untuk minta maaf kat sahabat2 den tadi, and sangat2 bersyukur dikurniakan sahabat2 yang sangat baik seperti kalian.. den minta maaf sekali lagi and buat sahabat2 KTJ, jeles tengok gambar korang, sangat cantik ada salji, haha.. insya Allah semoga korang terus study leklok kat sana, gambatte kuddasai..

Assalamualaikum..

4 comments:

  1. Assalamualaikum Mad!
    Best pulak baca mad punya story.. Tersentuh ada, kelakar ada dan mcm2.. Good luck Mad! Teruskan usaha..

    " Bintang bukan mudah memberi cahaya dan bulan juga bukan senang menyinari malam"

    ReplyDelete
  2. every successful person has a painful story.every painful story has a successful ending.accept the pain,and get ready for success..
    semoga berjaya mad :)
    Allah pandang pd usaha yang kita buat..insyaAllah,sama ada lambat atau cepat saja kejayaan itu akan dtg..motto gambattene!! :)

    ReplyDelete
  3. salam abg Nash n Jue, arigatou byk2, insya Allah setiap ketentuan Ilahi tu ada hikmah disebaliknya.. insya Allah buat abg Nash n Jue juga, semoga berjaya dalam study.. doakan mad n lain2 success a level.. Amin.. :)

    ReplyDelete
  4. adaptasi cerita perkongsian styloislam hari tu, wuu~

    ReplyDelete