Jom Follow...

Friday, April 20, 2012

Exam2

Bismillah..

Assalamualaikum, ALhamdulillah, tamatlah sudah sesi pembelajaran den di Intec buat rasminya, walaupun hari jumaat sepatutnya ada kelas, tapi miss Farah buat pengumuman td kat kelas, Rachel lah yang paling jerit, den jerit dalam hati jelah kan.. haha..
SubhanaAllah, rasa macam baru jek menjejakkan kaki kat intec ni, tp tulah ayat biasa, kejapnya masa jalan, pejam celik pejam celik, dah 2 tahun, haha.. mmg ayat skema.. hehe..

apa yang best nya sem 4 ni, ahaa.. ni nak story sikit2 ni, hehe.. sem 4 ni, awal2 January dulu, kelas den, 11m10, ktrg start kelas dengan CTIS, ustazah Kurshiah yang ajar ktrg sem ni, hee.. and yang power nya, den baru perasan bila Has,selaku pembantu den, assistant class rep, hehe.. dia cakap, "perasan x yang kita start kelas sem ni dengan kelas agama, and kelas last kita hari ini pun dengan kelas agama".. yeah, untuk pengetahuan semuanya ye, kelas den hari ini mmg kelas CTIS, huhu.. SubhanAllah, tak tahu nak cakap apa relationnya, tapi hati den rasa macam tenang and rasa something yang speachless la gitu, ceh.. haha, but really, ketentuan Allah tu sangat2 lah hebat, sememangnya segala ketentuan Allah tu sangat lah terbaik n Stylo... semoga ada lah petunjuk yang baik daripada Allah tu insya Allah..

so, rabu hari tu, kelas den dengan kelas2 yang lain seperti biasa lah, akhir2 sem plus akhir2 di intec ni, semua nk buat jamuan, Alhamdulillah, terima kasih banyak2 buat lecturer yang datang tengahari tu:

1. Sir Manoharan
2. Miss Farah
3. Madam Sharina
4. Miss Nadia

lecturer2 yang lain yang x sempat datang, mungkin dorg ada hal lain kot, but seriously, sperti biasa, setiap pertemuan, pasti ada perpisahan, sama ada selamanya ataupun sementara, yes, but still, den control macho jelah time tu kan, tp hati den sedih, sebab kehidupan kat intec sangat2 lah Bermakna, so, sedikit kata2 aluan buat mereka ini:

1. buat family den, mak abah terutamanya, den nk minta maaf sebab result den sangat lah x bagus untuk 2 tahun ini, haha, xpenah cecah 10 pun, but insya Allah A-Level terus 15, Amin.. but still, my parents always smile bila den gtau result den mcm tu, haha,, tp den tahu dorg risau kat den, hehe. so now, wake up call, study2..

2. buat lecturer2 yang dah ajar den n rakan2 selama 2 tahun ini, terima kasih byk2 and maaf juga kat lecturers2 kalau dah hampakan lecturers selama 2 tahun ini, but still, bila miss nadia ckap yang den akan dpt A chem A-level nanti, terus semangat naik, tq miss, sir mano pulak peluk den masa amek gambar, mmg terbaik la kan, den seriously terharu kat lectures2, huhu.. tq so much..

math : miss farah
bio : sir mano
chem : miss umi kalsum, miss fiza, miss nadia, Dr Yamin
stats : madam noreha
Ctis : uztaz Redha, uztaz Wan, uztazah Wan norliza, Uztazah Kurshiah

3. buat rakan2 lah of course, tanpa dorg semua, habislah den terkapai2 sorg2, thanks alot to all of you, umumnya semua2 lah kan, lagi2 yang selalu beli topup den, haha.. tu sampingan jek,sori kalau ada tergurau lebih yek, n sori juga kalau xjadi sahabat yang baik buat korg semua, den try untuk berubah ke arah yang lagi baik insya Allah..

haha, apa macam? terharu x? haha, Alhamdulillah, tinggal 19 hari lagi, so, jom study geng, selingan sikit, hehe,ntah kenapa sejak akhir2 ni banyak la juga talk pasal kahwin2 ni, nikah khitbah, kahwin campur, haha, tp baguslah, persediaan juga buat den n rakan2 kan, hehe. ok, fokus study dulu k, insya Allah, ada jodoh, x kemana pun mad, yang penting, bak kata cikgu hassan, matching2.. hehe..

quran hari ini:

Al-Baqarah 214:

Adakah kamu mengira kamu akan masuk ke Syurga tanpa diuji oleh Allah, padahal org2 dahulu ditimpa penderitaan dengan pelbagai cubaan sampaikan mereka berkata, bilakah datangnya pertolongan Allah?, Ingatlah pertolongan Allah itu dekat.

sangat lah cantik ayat ini, pasal ujian kan, so, preparation for the test is the main point for this ayat, kalau ujian yang kita dah tahu tarikh, sangat lah rugi kalau kita x success, contohnya macam a-level ni lah, dah tahu dah nk test 9 mei ni, kalau x prepare n berjaya, sangat lah rugi,

so, macam mana dengan ujian yang pasti akan datang, tp xde tarikh yg ditetapkan lagi, adakah kita dah buat preparation and akan buat preparation?? hurm, ingatlah mati itu benar, alam kubur itu benar, akhirat itu benar, mahsyar itu benar, syurga dan neraka itu benar,

insya Allah, untuk share2, sori sebab agak panjang, teruskan mujahadah kerana Allah, Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment