Jom Follow...

Tuesday, January 10, 2012

Salam Tahun Baru..

Bismillah..
Assalamualaikum buat den n teman2 yang membaca..
Alhamdulillah, syukur kepada Allah, sbb masih lagi diberi kesmpatan buat den n kawan2 den yang lain untuk hidup lagi pada tahun 2012 ni.. banyak2 la bersyukur kepadanya..

ok, ni post den yang pertama buat tahun baru 2012, hari ini dah 10.1.2012, tapi sepanjang tempoh sepuluh hari ni dan bulan 12 yang lepas, mcm2 pengalaman dan kenangan2 manis yang den dpat, SubhanaALlah, sangat2 cantik ketentuan Allah buat diri den ni dan pastinya buat kawan2 den jugak.. so, secara ringkasnya, erm, den just buat list dulu, ape pengalaman2 best tu kan.. :

1.dapat awek baru, Siti Munawwarah name die.. hee

pasal muna ea, erm, die ni sepupu den yang ke 23 la kot.. hee.. baru sebulan jek umur dia, merangkap cucu mak tok den yang ke 30, so, mase den cuti sem 2 haritu, den balik2 jek, dah dpat jumpe dia dah, smpailah majlis aqiqah die, baru lah die balik selangor..

2.at last, dapat angkat si Muna tu.. haha.. ringan jek rupenye die tu.. haha

haha, pasal ni.. erm, ade la member den sorg nie, boleh plak die cabar den suruh angkat awek den Muna tu, haha.. jeles kot member den tu.. haha, so, den tunggu jelah peluang kalau2 muna tu free kan.. haha, so, satu malam, den pun ckap kat mak cik den, nk angkat muna jap, prectice2 la katakan.. haha.. time pegang n angkat tu, gabra la gak, tp, ek eleh.. ringan jek Muna ni.. haha, tp kecik sgt la kan.. hehe.. skjap jek den angkat, pastu bg balik kat mak cik den..hehe.. so, mission complete.. :)

3.amek mak tok kat klia, ahaa.. ni mmg nk mati awal time kat highway..

ahaa.. ni pengalaman ngeri n mencabar buat den, den mmg gler kalau bawak kereta, so, abah suruh den amek mak tok kat klia, mak tok baru balek dari Palestin mase tu, haha.. kat highway tu, buat first time nya, kete honda sivic tu cecah 195km/h.. haha.. mmg gler la mase tu, Alhamdulillah selamat.. sejak tu, bwk kete trus slow2.. haha..

4.singapore with my family..

haa.. pasal nie.. ade den post dalam blog den yg lepas..



5.majlis aqiqah cik muna kat rumah, kambing oo.. haha

yeah.. kambing time majlis aqiqah muna... siyes mantap gler pak ngah den masak malam tu.. haha..beriyani kambing oo.. mana nk dpat free2.. haha. makcik2 den pulak ramai malam tu, dorg pakai baju same sumenya.. haha nnti den tunjuk gamba ea. awek2 jugak nie.. haha.. sepupu, pak cik, mak cik. xyah ckap la kan.. pecah rumah den.. haha


makcik2 dgn mak den sekali.. :)

6.jalan2 pahang, klcc, melaka with my family jugak..

haa.. pasal ni pun dah post rasenye sebelum nie... :)




7.twin of faith, dengan Shazwan, fizi, Skem, fitri takri..

perh, tringat kat Hussien Yee bila ckap pasal TOF nie, mmg memberi suntikan baru buat den dan kawan2 yang pergi mase tu, uztaz Afuan pun ade gak upenya, kterg jumpa die sekali.. hee.. speaker2 dari luar negara, entertainment dari Boona Mohammad, Muslim Bilal, Muadz Zulkifli, sume mantap2 la, insya Allah, ade masa t, den kongsikan sket pasal TOF ni. panjang kalau nk cter nie.. hee



8.jalan2 kat kl lepas tu with Wan, aiman, aisar, aida dgn adik dia sekali..

haha.. time nie serius best kot, mmg lepas rindu abes la kan kat dorg, bukan kat aida la, kat abg2 bujang.. haha.. kalau lepas rindu kat aida t, ade org marah.. uppss.. hee.. main boling tu, walaupun game kedua kalah ngan aiman, tp still johan keseluruhan la kan.. haha.. wan x maen pulak time nie.. aish.. takot kalah ngan aida la tu.. haha



9.masuknya sem baru, sem last den kat intec ni.. dapat result.. huhu.. mcm beselah kan.. hahah

haha.. sem ni siyes best n makin best, ALhamdulillah, result den ok la kot.. 8 jek point.. haha.. still x lepas nk ke india tu, tp insya Allah, lepas ni mmg kne struggle abes untuk a level bulan 5 t, jadual belajar yang wan dah buat pun ktrg dah follow, so, usaha+doa and tawakal jelah k.. insya ALlah, mohon doa dari ibu bapa n kawan2 semua semoga ktrg semuanya lepas untuk FLY.. :)

ALhamdulillah, buat masa ni, ini jelah dulu, mmg banyak nk tulis, ni kira summary la dulu, insya Allah lain masa t, den post lgi.. sekian. Wassalam.. :)

word of the day:
Dalam persahabatan, belajarlah untuk sentiasa memberi daripada menerima.. :)

No comments:

Post a Comment